HM is hét lifestyle magazine over homeopathie en gezond beter worden. In het juninummer van 2014 leest u over ontspannen op vakantie gaan, en hoe homeopathie daarbij kan helpen.

Artikelen

Anne Vervarcke: ‘Homeopathie is besmettelijk, chronisch en ongeneeslijk’

Anne Vervarcke is een van de bekendste homeopaten in België. Vorig jaar had ze een column in HM over haar Walk for Homeopathy. Vervarcke heeft al 25 jaar een praktijk in Leuven, maar moet deze sluiten, omdat op 1 mei nieuwe wetgeving in België in werking is getreden die slecht uitpakt voor klassiek homeopaten.

Mohan Magotra (Hawaii): ‘Het leven overkomt me zonder dat ik iets hoef te doen’

In Grenzeloze Homeopathie gaat Manon Bruins-Maathuis met behulp van internet en webcam op bezoek bij homeopaten over de hele wereld. Deze keer brengt zij een bezoek aan Mohan Magotra, de enige gecertificeerde klassiek homeopaat op Hawaii.

Homeopathie voor ruimtevaarders

Binnen enkele decennia of misschien wel jaren zullen de eerste commerciële ruimtevaartvluchten met SpaceShipTwo plaatsvinden. Of misschien bewoon je dankzij Mars One in 2023 een kolonie op de planeet Mars! Speciaal voor ruimtevaarders hebben twee befaamde homeopaten uit India al combinatiemedicijnen samengesteld.

Homeopathie helpt je de lucht in

Yvonne had ernstige darmklachten en ging hiervoor in behandeling bij klassiek homeopaat André Ernst. En passant pakte hij ook haar vliegangst aan. Die had Yvonne al jaren, maar de droom van haar man, een reis door de VS, motiveerde haar om de angst achter zich laten. Ze vroeg zich af: kan dat ook met homeopathie?

Johanna Budwig, Vetzuurpionier

Iedereen heeft tegenwoordig wel gehoord van vetzuren. Verzadigd, onverzadigd, meervoudig of enkelvoudig onverzadigd, omega 3, omega 6 enzovoort. Maar niemand schijnt nog te weten waar de kennis over deze vetzuren haar oorsprong vindt. Hiervoor moeten we een eeuw in de tijd terug, naar de tijd van Johanna Budwig.

Homeopathie in Gambia

Samen met twee collega’s van Homeopaten zonder Grenzen reisde projectcoördinator en homeopaat Lous Wijnkoop in maart 2014 naar Gambia. Aanleiding was een uitnodiging van het Gambiaanse ministerie van Gezondheid om te komen praten over een basisopleiding homeopathie.