Spring naar content

Dossier Chronische aandoeningen – Huid en luchtwegen

Dossier Chronische aandoeningen - Huid en luchtwegen

Chronische aandoeningen - Longen en huidIn dit dossier vind je vele artikelen over chronische aandoeningen met betrekking tot huid en luchtwegen, en hoe homeopathie daarbij een rol kan spelen.

 

 

 

Trauma’s werken door in je lichaam

Trauma's werken door in je lichaam

Sanne is dochter van ouders van tweede generatie Indische kampslachtoffers. Het gezin waarin Sanne opgroeit voelt onveilig. Ze krijgt veel fysieke problemen. Pas als Sanne door een auto-ongeluk letterlijk en figuurlijk tot stilstand komt, ontstaat er ruimte om te verwerken. Klassiek homeopaat Anja Overbeeke hielp haar bij dat proces.

Week van de Homeopathie 2023

10 t/m 16 april: Week van de Homeopathie

Dit jaar staat tijdens de Week van de Homeopathie het thema Chronische aandoeningen – huid en luchtwegen centraal.

Homeopathie Magazine november 2022

Homeopathie Magazine HM4 - november 2022

In het Homeopathie Magazine van november 2022 lezen we alles over onze huid en de tast. Ook lezen we verschillende praktijkverhalen die laten zien dat homeopathie veel kan betekenen bij Covid-19 klachten, zowel acuut als langdurig.

Homeopathie en eczeem

Homeopathie bij eczeem

14 september is Wereld Eczeem Dag. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor wat het betekent als iemand last heeft van eczeem. En wat je kunt doen om te helen.

Het China officinalis-type: ‘Het is nu eenmaal zo, ik zit vast’

Het China officinalis-type: ‘Het is nu eenmaal zo, ik zit vast’

Een homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten en symptomen van een persoon. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een mentaal en emotioneel…

Het Bryonia alba-type: ‘Werk, werk, werk’

Het Bryonia alba-type: ‘Werk, werk, werk’

Bryonia past bij mensen die angst hebben voor verlies, met name van financiële zekerheid. Ze werken hard en hebben vaak moeite om te ontspannen. Dit middel heeft affiniteit met gewrichtsklachten en klachten aan de luchtwegen.

Het Medorrhinum-kind: turbulent en emotioneel

Het Medorrhinum-kind turbulent en emotioneel

Kinderen bij wie Medorrhinum past hebben een innerlijk gevoel van onrust. Medorrhinum-kinderen zijn gevoelig voor verkoudheden. Ook astmatische klachten en huidproblemen zijn indicaties voor dit middel.

Het Tuberculinum-kind: I want to break free!

Het Tuberculinum-kind: ‘I want to break free!’

Een homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten van je kind. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een emotioneel beeld. Wat is het…

RS-virus in de homeopathie praktijk

RS virus

Het RS-virus komt ieder jaar wel even langs in de homeopathie praktijk. Hoestende kindjes met rochelende ademhaling, flink snot, koorts, die niet vlot opknappen.

Bumper, een Bull Mastif met huidproblemen

Bull Mastif met huidproblemen

Op consult kwam een Bull Mastif met veel last van huidproblemen en veel jeuk en kale plekken op heel zijn lijf. Homeopathie bood hulp.

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.