Spring naar content

Dossier Chronische aandoeningen – Bewegingsapparaat

Dossier Chronische aandoeningen aan het bewegingsapparaat

Chronische pijn aan het bewegingsapparaat

Soms kan je lijf ineens vervelende klachten geven. Een klacht is chronisch als deze langer dan drie maanden aanhoudt en er over het algemeen geen uitzicht is op volledig herstel.

Voor wat betreft het bewegingsapparaat hebben we het dan bijvoorbeeld over langdurige rug-, pols-, voet-, enkel- of knieklachten. De oorzaak hiervan kan uiteenlopen van een sportblessure, ongeluk, overbelasting of verkeerde houding tot een chronische aandoening als artrose (gewrichtsslijtage). Maar ook stress kan een belastende factor zijn. Vaak is er een combinatie van oorzaken.

Homeopathie kan bij veel van deze aandoeningen een positieve rol spelen. In dit dossier vind je vele artikelen over chronische aandoeningen met betrekking tot het bewegingsapparaat, en hoe homeopathie daarbij een rol kan spelen.

‘Het voelde alsof mijn lichaam me in de steek liet’

Bekkeninstabiliteit

Chantal kreeg in haar eerste zwangerschap al snel last van ernstige bekkeninstabiliteit. Tijdens haar tweede zwangerschap kwam deze nog heviger terug. Dankzij Klassiek homeopaat Evelien Beldman-Nijland verminderden haar klachten aanzienlijk.

Wat beweegt de mens?

Klachten aan het bewegingsapparaat

Jan Hoes vertelt vanuit zijn persoonlijke ervaring over aandoeningen aan het bewegingsapparaat, zoals reuma, jicht, artrose en gewrichtsklachten, en hoe homeopathie hierbij kan helpen.

Poes met reuma en bult onder oog

kat-reuma-homeopathie-dieren

Dit is het verhaal van Bea, een poezendame van 17,5 lentes jong. Ze heeft een bult onder haar oog en de polsgewrichten van Bea zijn vergroeid door reuma.

Paard dat heeft vastgelegen in de stal

paard-homeopathie-bewegingsapparaat

Jasper is een 10 jarige ruin. Hij heeft waarschijnlijk flink vastgelegen in zijn stal, waardoor hij zijn hoofd niet meer kan oprichten, zijn hals niet meer naar links kan inbuigen, met zijn achtervoeten sleept en snel uit evenwicht is.

Hond met artrose

hond-artrose-homeopathie

Hugo is een 10 jarige Labrador. Hij heeft door artrose last van opstartproblemen als hij lang gelegen heeft. Hij is gevallen. Hij sprong uit de auto en is door zijn poot gezwikt.

2 t/m 6-10: Homeopathie Festival! (online)

Tijdens het Homeopathie Festival aandacht voor Chronische aandoeningen aan het bewegingsapparaat en je kunt een gratis miniconsult boeken.

Homeopathie Magazine september 2023

Homeopathie Magazine HM3 - september 2023

Het Homeopathie Magazine van september 2023 heeft als thema chronische aandoeningen aan het bewegingsapparaat.

Mannen, blijf in beweging!

Man in beweging

De ouder wordende sporter loopt meer risico skeletklachten te krijgen door osteoporose, pre-artrose of artrose. Peesklachten ontstaan doordat het doorbloedingsniveau bij ouderen afneemt en het metabolisme vertraagt. Homeopathische middelen kunnen hierbij helpen.

Over osteoporose, Afrikaanse vrouwen en astronauten

Osteoporose

“Kan homeopathie osteoporose genezen?”, was de vraag van een vrouw die mij belde naar aanleiding van een gebroken rugwervel. Zij was aan het herstellen maar had de diagnose osteoporose gekregen.

Bejaarde kat Spike

Kat met artrose

Bejaarde kat Spike was ernstig ziek. Hij gaf over, had diarree en acute nierfalen. Met homeopathie knapte hij zienderogen op. Ook de artroseklachten verbeterden.

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.