Spring naar content

Dossier Mentale gezondheid

Dossier mentale gezondheid

Als je mentaal gezond bent, geeft dat je kracht. Het ondersteunt je bij alles wat op je pad komt in het leven. Je mentaal gezond voelen, is belangrijk maar niet vanzelfsprekend. Steeds vaker kampen mensen met mentale klachten. Scholieren en studenten hebben in groten getale last van angstgevoelens en depressie, meer dan een miljoen werknemers hebben burn-outklachten en steeds meer kinderen krijgen de diagnose ADHD. Dementie wordt wereldwijd beschouwd als de grootste uitdaging voor de gezondheidszorg in de 21e eeuw en veel ouderen voelen zich eenzaam en somber.

Veel mensen met mentale klachten weten de weg te vinden naar de homeopathische praktijk. Homeopathie is een holistische geneeskunde die de mens in zijn totaliteit als uitgangspunt heeft. Daarbij gaat men er in de homeopathie van uit dat ieder mens anders is en een individuele aanpak behoeft. Mede door deze persoonlijke benadering kan een homeopathische behandeling bij het complexe beeld van mentale klachten goede resultaten geven.

Op deze pagina vind je een overzicht van artikelen over mentale gezondheid.

 

Onderzoek naar vroege symptomen van Parkinson

Parkinson-homeopathie

Onderzoek naar vroege symptomen van Parkinson Prof. Dr. Bas Bloem is hoogleraar neurologische bewegingsstoornissen aan het Radboud UMC en is wereldwijd de nummer 1 expert…

‘Mind over matter’

“Mind over matter” betekent dat de geest in staat is om de materie te beheersen of te beïnvloeden. Onze ´geest´ is een krachtiger instrument dan we denken.

Alles begint met een gedachte…

positief-denken-mentale-gezondheid-homeopathie

Op een tegenslag reageert de ene persoon met gedachten als: ‘zie je nou wel, dat overkomt me altijd, het lukt me toch niet’. De ander denkt: ‘ik zal dit probleem overwinnen’.

De verborgen impact: luchtverontreiniging en psychische klachten

luchtverontreiniging

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat blootstelling aan luchtverontreiniging een risicofactor kan zijn voor de ontwikkeling van depressie, angststoornissen en cognitieve problemen.

Onderzoek toont aan: Mindfulness helpt tegen angst en depressie

Mindfulness helpt tegen angst en depressie

Onderzoekers van de University of Cambridge bevestigen dat mindfulness werkt tegen angsten en depressies.

Weinig aandacht voor mentale gezondheid op scholen

In een peiling die Unicef heeft gehouden onder jongeren tussen de 10 en 18 jaar geeft de helft aan dat er op school geen aandacht is voor mentale gezondheid.

Europese week van Mentale Gezondheid

De Vereniging homeopathie besteedt deze week extra aandacht aan Mentale Gezondheid, door het dossier ‘mentale gezondheid’ nog eens onder de aandacht te brengen.

Trauma’s werken door in je lichaam

Trauma's werken door in je lichaam

Sanne is dochter van ouders van tweede generatie Indische kampslachtoffers. Het gezin waarin Sanne opgroeit voelt onveilig. Ze krijgt veel fysieke problemen. Pas als Sanne door een auto-ongeluk letterlijk en figuurlijk tot stilstand komt, ontstaat er ruimte om te verwerken. Klassiek homeopaat Anja Overbeeke hielp haar bij dat proces.

De terugkeer van het licht

De terugkeer van het licht

Zo’n 500.000 mensen in Nederland, voelen zich ‘s-winters mentaal minder gezond dan in de andere seizoenen. Ze hebben last van een winterdepressie.

Gift voor dossier ‘Mentale Gezondheid’

Additionele en alternatieve therapieën, zoals homeopathie en yoga kunnen een holistische en patiëntgerichte benadering van geestelijke gezondheidszorg bieden.

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.