Spring naar content

Dossier Corona

Dossier Corona

Virussen en immuniteitHet Coronavirus COVID-19, dat in 2019 in China werd ontdekt, heeft geruime tijd een heftige stempel gedrukt op ons bestaan. Hoewel de meeste mensen die besmet worden met het virus milde symptomen hebben, is er ook een groep mensen (met name oudere mensen met onderliggende aandoeningen) die ernstige klachten aan het virus overhouden of komen te overlijden.

Een gezonde leefstijl en een sterk immuunsysteem is zeer belangrijk om het virus te kunnen pareren. Homeopathie kan helpen om je immuunsysteem en dus je algehele gezondheid te versterken.

Bij ongeveer één op de tien mensen die zijn besmet met het virus blijven er langdurig klachten bestaan. We spreken dan van Long-COVID. Klachten die blijven bestaan na het doormaken van Corona kunnen heel divers zijn. Ook deze klachten kunnen het beste worden aangepakt door het immuunsysteem te ondersteunen.

Maar ook op het mentale vlak heeft het Coronavirus bij veel mensen een impact. Mensen hebben meer last van depressieve gevoelens, eenzaamheid, slaapproblemen en angst. Ook hier kan homeopathie een prachtige ondersteuning bieden.

In dit Corona dossier vind je vele artikelen die gaan over het Corona virus, het versterken van je weerstand en hoe homeopathie daarbij een rol kan spelen.

 

Long-covid en homeopathie

Annelies Meester

Een 54-jarige man meldde zich met de vraag of ik iets kon betekenen voor hem als long-covid patiënt. Negen maanden ervoor kreeg hij corona en nog was hij niet hersteld.

Homeopathie Magazine november 2022

Homeopathie Magazine HM4 - november 2022

In het Homeopathie Magazine van november 2022 lezen we alles over onze huid en de tast. Ook lezen we verschillende praktijkverhalen die laten zien dat homeopathie veel kan betekenen bij Covid-19 klachten, zowel acuut als langdurig.

Het gaat niet goed met de mentale gezondheid van onze jongeren

Meer antidepressiva bij jonge vrouwen

Het aantal jonge vrouwen dat antidepressiva krijgt voorgeschreven is niet alleen in de coronatijd maar ook daarna fors toegenomen, zo blijkt uit onderzoek.

‘Ik kom uit de duisternis’

Vrouw bij zonsondergang

Kristina keek tot drie keer toe de dood in de ogen. Met homeopathie is zij steeds meer zichzelf geworden.

Nieuw bewijs voor vitamine D als immuunbooster

Vitamine D3

Het hebben van een vitamine D-tekort, voorafgaand aan een infectie met Sars-Cov2, ging samen met een sterk verhoogd risico op een ernstig beloop en sterfte. Dat concluderen Israëlische wetenschappers uit de gegevens van 1.176 Covid-patiënten.

Het gemeenschappelijke probleem bij veel ernstige coronagevallen

dna

Mensen die zwaar lijden onder een Covid-19-infectie hebben één ding gemeen. Ze blijken bijna allemaal veel kortere telomeren te hebben.

Homeopathie en Corona

Virussen en immuniteit

Een gezonde leefstijl en een sterk immuunsysteem is zeer belangrijk om het virus te kunnen pareren. Homeopathie kan daarbij een goede ondersteuning zijn.

Microstolsels mogelijke oorzaak van Long COVID

Long COVID

Sommige mensen houden maandenlang klachten nadat ze COVID-19 hebben gehad. Uit recent onderzoek blijkt Long COVID mogelijk veroorzaakt wordt door microstolsels.

De rol van selenium en zink bij COVID-19

selenium en zink bij COVID19

Uit onderzoek van Belgische wetenschappers naar selenium en zink bij COVID-19 bleek dat ernstig zieke patiënten en dodelijke slachtoffers een ernstig tekort hadden aan de mineralen selenium en zink.

Gezond dieet halveert de kans op COVID-19

Gezonde voeding

Mensen die zich gezond, hoofdzakelijk plantaardig voedden, hadden een lager risico op Covid-19 en een nog veel lager risico op een ernstig beloop.

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.