Blog

Manon Bruins

Wielerbabe

De trotse eigenaar van mijn eigen Bianchi, compleet met een bijpassend sexy wielrenpak.

Lees meer
Vanja Wierenga

Homeopathie & Verhuizen

Verhuizen hoeft niet stressvol te zijn! Met een vleugje homeopathie en een dosis Marie Kondo’s ‘Spark Joy’ methode probeer ik verhuizen om te toveren tot een positief avontuur.

Lees meer
Nancy Groeneveld

Te druk

De afgelopen maanden waren voor mij druk. Naast mijn homeopathie praktijk voor mens en dier geef ik trainingen aan de brandweer “hoe om te gaan met dieren in noodsituaties” en werk al weer 25 jaar als vrijwilliger op de dierenambulance.

Lees meer
Hortus Alkmaar

Adem in – Adem uit

Gevlekt longkruid: de naam zegt al een beetje wat het plantje bijzonder maakt. Het is een dankbaar kruid voor zowel de mens als bestuivende insecten.

Lees meer
Jan Hoes

De natuur binnen en buiten de mens

Een kleine 5000 verschillende mensen vertelden me in mijn praktijk over hun klachten in samenhang met hun levensverhalen. Geen enkel verhaal was hetzelfde. Steeds was ik getuige van het uniek zijn van de innerlijke natuur van ieder mens.

Lees meer
Monique du Pau

Een lelijk hoestje

“Dat klinkt niet best, lelijk hoestje” roept mijn zoon, terwijl hij mijn praktijk binnenloopt. Hoesten heerst, althans hier in de buurt. En het is voor een homeopaat een dankbare klacht.

Lees meer
Annelies Meester

Tics bij kinderen: het uiten van spanning…

De achtjarige Justin kwam met zijn moeder naar de praktijk. Moeder vertelt: “Justin heeft zichtbare tics ontwikkeld met de mond sinds het doormaken van een krentenbaard infectie. Na het genezen van krentenbaard zijn de tics gebleven.”

Lees meer
Manon Bruins

Een zuil van zout

Iedereen ervaart verdriet in het leven. Soms raken mensen verstrikt in hun rouwproces, waarbij ze moeite hebben om voorbij het verlies, verdriet, schuldgevoel en boosheid te komen.

Lees meer
Vanja Wierenga

Peter’s geschenk aan de wereld 🌍

Peter Chappell is zeer beroemd in Afrika, en heeft duizenden wellicht zelfs miljoenen mensenlevens gered. Binnen de homeopathische gemeenschap is hij een zeer bekende personage die misschien wel de Samuel Hahnemann van de 21ste eeuw mag heten.

Lees meer
Jan Hoes

De relatie tussen vaccinaties en homeopathie

Tijdens een informatie-avond voor reguliere artsen over homeopathie vertelde ik dat in de reguliere en de homeopathische geneeskunde soms gebruik gemaakt wordt van geneesmiddelen, gemaakt van dezelfde bron.

Lees meer