Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek naar homeopathie

Er is veel discussie over de vraag of de werkzaamheid van homeopathie wetenschappelijk bewezen is. Daarover bestaat geen consensus.

Er zijn echter vele wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat homeopathie werkzaam is bij vele kwalen en aandoeningen.

Diverse instanties houden zich bezig met wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot homeopathie.

De Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland heeft een aantal onderzoeken verzameld en laten vertalen. Het aantal onderzoeken zal regelmatig worden uitgebreid. Daarnaast investeert de Vereniging Homeopathie in nieuw op te zetten wetenschappelijke onderzoeken. Natuurlijk is het altijd verstandig om bij gezondheidsklachten een arts te raadplegen.

Hieronder vind je een greep uit de wetenschappelijke onderzoeken die zijn verricht naar de werking van homeopathie.