Homeopathie Magazine december 2014

In de HM van december 2014, dat in een nieuw jasje gestoken is, vindt u veel aandacht voor verscheidenheid, eigen verantwoordelijkheid en keuzevrijheid. ‘Het volgen van de eigen stroom is beter voor je gezondheid’, aldus klassiek homeopaat Ina van Andel. Els Enkelaar kiest er al vijftien jaar voor bij ziekte naast de reguliere gezondheidszorg indien mogelijk ook de homeopathische weg te bewandelen. Voor schrijver Susan Smit is verstandelijk begrijpen slechts één manier om de werkelijkheid te doorgronden. Zij weet uit ervaring dat homeopathie werkt, zo schrijft ze in deze HM.

Verder aandacht voor de Gezond Leven verzekering, paddenstoelen als gezonde en soms geneeskrachtige voeding, Homeopaten zonder Grenzen in Uganda en heel veel nieuws en tips rondom homeopathie en gezondheid.

Artikelen

Ina van Andel: ‘Homeopathie geeft me de kans intens te leven’

Onder de rook van Rotterdam in het dorpje Goudswaard woont klassiek homeopaat en jungiaans therapeut Ina van Andel. Een wit huis, het allerlaatste op de dijk, omgeven door lucht, licht en water is de plek waar zij al 38 jaar woont en werkt. We spreken over haar liefde voor mensen, voor culturen, voor de natuur en voor genezen.

‘Colombianen zijn harde werkers, worstelaars’

In Grenzeloze Homeopathie gaat Manon Bruins-Maathuis met behulp van internet en webcam op bezoek bij homeopaten over de hele wereld. Deze keer brengt zij een bezoek aan Hernando Coral Rosero, professor en homeopaat in Cali, Colombia.

Over cantharellen en portobello’s

Tijdens een wandeling door het bos zag ik een groepje gele paddenstoelen staan. Het leken wel cantharellen. Thuis sloeg ik er mijn paddenstoelenboek op na, en het bleken inderdaad cantharellen te zijn, een bedreigde soort in Nederland. Voor mij een mooie aanleiding om de paddenstoel eens in de schijnwerpers te zetten.

‘Gerda heeft me erdoor gesleept’

Els Enkelaar is 72 jaar oud en kwam in 1999 bij klassiek homeopaat Gerda Zaalberg voor een slijmbeursontsteking. Sindsdien heeft ze heel wat meegemaakt – van hooikoorts tot diabetes – en telkens heeft Gerda haar met homeopathie kunnen helpen.

De Gezond Leven Verzekering

Met De Gezond Leven Verzekering komt een positieve tegenbeweging op gang als reactie op de landelijke trend om jaarlijks steeds lagere bedragen uit te keren voor complementaire zorg of deze zelfs te schrappen. Een zorgverzekering die preventie beloont met zorgkostenvergoedingen voor verzekerden die een gezonde levensstijl nastreven met veel aandacht voor gezonde voeding en complementaire zorg, met name voor homeopathie.

Voor wie het schenken niet kan nalaten

Hebt u er wel eens aan gedacht om de Vereniging Homeopathie financieel te steunen, maar weet u niet precies hoe dit gaat? Er zijn diverse mogelijkheden, zowel bij leven via een schenking, als bij overlijden via een testament. Een korte uitleg met dank aan mr. Peter Annevelink van DWR Notarissen in Zutphen.