Spring naar content

Week van de Homeopathie 2023

Week van de Homeopathie: 10 t/m 16 april 2023

Week van de Homeopathie

Ieder jaar vindt van 10 t/m 16 april de Week van de Homeopathie plaats, ter nagedachtenis aan de geboortedag van de grondlegger van de klassieke homeopathie, Samuel Hahnemann.

We laten je tijdens deze week graag kennismaken met homeopathie en informeren je graag over hoe deze mooie geneeskunde kan bijdragen aan jouw gezondheid.

 

Thema: Chronische aandoeningen - Huid en Luchtwegen

Dit jaar staat tijdens de Week van de Homeopathie het thema Chronische aandoeningen - huid en luchtwegen centraal.

De rol van homeopathie bij huidklachten.

Homeopathie werkt op het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Bij een patiënt met huidklachten zoekt en bekijkt de homeopaat de onderliggende oorzaak die de huidklacht(en) veroorzaakt.

Voorbeelden van huidklachten die met homeopathie behandeld kunnen worden zijn: eczeem, psoriasis, herpes en urticaria. Bij urticaria kun je denken aan netelroos, wratten, striemen of brandneteluitslag.

De rol van homeopathie bij luchtwegklachten

De meeste klachten komen voor in de bovenste luchtwegen (URTI), die bestaan uit je keel(holte), neus, strottenhoofd, sinussen en luchtpijp. De bovenste luchtwegen zijn vooral gevoelig voor bacteriële en virale infecties. Voorbeelden van luchtwegklachten die te behandelen zijn met homeopathie zijn: loopneus of verstopte neus, keelpijn, hoesten, niezen en klachten aan de neusbijholten. De onderste luchtwegen zijn ook gevoelig voor virussen en bacteriën die ernstige aandoeningen als bronchitis en longontsteking kunnen veroorzaken.

Luchtwegklachten kunnen acuut of chronisch zijn. Homeopathie kan in beide gevallen verbetering geven.

In ons dossier Chronische aandoeningen - huid en luchtwegen lees je tal van artikelen en onderzoeken over de positieve rol die homeopathie kan spelen bij deze aandoeningen.

Activiteiten rondom de Week van de Homeopathie

Tijdens de Week van de Homeopathie, van 10 t/m 16 april, stellen diverse homeopaten in het hele land hun deuren open om meer mensen kennis te laten maken met homeopathie.

Er worden lezingen, open dagen of mini-consults gegeven, die veelal gratis zijn. Dus kom gerust langs en ontdek wat homeopathie voor jou kan betekenen!

Mini-consult - HomeopathielijnGratis mini-consult

Tijdens de Week van de Homeopathie kun je een gratis mini-consult bij een erkende homeopaat boeken om te ontdekken of homeopathie iets voor jou kan betekenen.

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.