Spring naar content

Het Aurum metallicum-type: ‘Ik heb gefaald in mijn plicht’

Het Aurum metallicum-type: ‘Ik heb gefaald in mijn plicht’

Het Aurum metallicum-type: ‘Ik heb gefaald in mijn plicht’Een homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten en symptomen van een persoon. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een mentaal en emotioneel beeld. Wat is jouw ontwikkelingsstadium en welk homeopathisch middel past hierbij?

In deze editie van de rubriek ‘Types in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van het Aurum metallicum-type. 

Tekst: Manon Bruins 

Aurum metallicum past bij mensen die de lat heel hoog leggen voor zichzelf. Zij nemen hard werken, plichtsbesef, verantwoordelijkheidsgevoel en perfectionisme uiterst serieus. Onder de inspanningen om de (onmogelijke) doelen te behalen die hij zichzelf heeft gesteld, gaat het Aurum-type gebukt. Als hij het idee heeft dat hij heeft gefaald, volgen schuldgevoel, wanhoop en schaamte. Er hangt een emotionele zwaarte om deze mensen heen die bijna tastbaar is.  

Gevoel voor muziek en religie 

Opvallend is dat Aurum-types heel sensitief reageren op muziek. Muziek brengt bij hen iets teweeg in hun gevoel van schuld of schaamte, waardoor de tranen ineens over hun wangen lopen. Vaak zijn het religieuze mensen. Hun geloof steunt hen in hun sterk ontwikkelde moraliteitsbesef en sluit aan bij hun gevoel van verantwoordelijkheid voor de medemens. Helaas doet religie soms ook een stevig beroep op hun toch al forse schuldbesef. Aurum is gevoelig voor zware depressies en kan wegglijden in vermeend falen. 

Orde 

Aurum-types hebben hun werk perfect in orde. Ze kleden zich verzorgd (tikje conservatief), zijn punctueel, werken hard. Hun drijfveren zijn niet geld, macht of aanzien. Het gaat erom dat je je plicht vervult. Het is een innerlijke stem die ze aanstuurt om hun best te doen. Ze hebben de neiging om alles wat ‘moet’ voor te laten gaan op ontspanning en plezier. Er is weinig ruimte voor het ‘lichte’ van het leven. 

Lichamelijke klachten 

Dit middel heeft affiniteit met de bloeddruk, hartklachten en ernstige ziekten. Klachten zijn vaak: slaapproblemen, somberheid, depressie en hoge bloeddruk.  

Middel kiezen 

De middelen beschreven in de serie ‘Types in de homeopathie’ zijn bedoeld ter illustratie voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Het inzetten van een homeopathische behandeling is maatwerk.

Vind hier een homeopaat bij jou in de buurt >


Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.