Spring naar content

De Sulphur man: ‘Altijd een gevat woord klaar’

De Sulphur man: ‘Altijd een gevat woord klaar’

De Sulphur man: ‘Altijd een gevat woord klaar’Een homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten en symptomen van een persoon. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een mentaal en emotioneel beeld. Wat is jouw ontwikkelingsstadium, wat heb jij meegemaakt in je leven en welk homeopathisch middel past hierbij?

In deze editie van de rubriek ‘Types in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van de Sulphur man (of vrouw).

Ik verdien jouw respect

De Sulphur man/vrouw kent het gevoel van vernederd of bekritiseerd zijn. Zijn reactie op gekwetste trots en gevoelens van schaamte is de behoefte om iemand te zijn. Sulphur groeit uit tot iemand die gehoord en gezien wil worden. Deze mensen manifesteren zich in de wereld en zijn vaak erg succesvol. Resultaat wordt gevierd, en ze zijn er niet verlegen onder. Hun eigenliefde en ego zijn vaak gezond aanwezig. Als succes, door omstandigheden, niet lukt, zien we juist de andere kant van dit middel: luiheid, apathie en zelfverwaarlozing.

Intellectueel

Sulphur mensen houden van een stevig debat. Waarbij het niet direct gaat om het winnen, maar om het spel van scherpe geesten. Ze kunnen goed allerlei theorieën bedenken en beargumenteren en ze houden van slimme en snelle gesprekspartners. Het zijn mensen die geweldige ideeën hebben, maar vaak niet het geduld en doorzettingsvermogen om deze ook daadwerkelijk uit te voeren. Ze hebben een ongelooflijk gedetailleerde kennis van onderwerpen die hen interesseren. Sulphur kan een goede directeur of wetenschapper zijn die zijn bedrijf innovatief aan de top houdt, maar wel mensen om zich heen moet verzamelen die handen en voeten geven aan zijn briljante ingevingen. Sulphur leeft niet alleen om te werken. Ontspanning, bourgondisch eten en genieten van het leven zijn ook heel belangrijk. Hard werken, en daarna snel de golfbaan op, of op reis.

Hoge eisen

Sulphur houdt van harmonie en schoonheid om zich heen. In een relatie stellen ze hoge eisen. Ze willen iemand die hen perfect aanvoelt en aanvult, ze nemen geen genoegen met minder. Dan zijn ze liever alleen. Sulphur kan ook goed alleen zijn. Zijn binnenwereld is interessant genoeg en met zijn interesses hoeft hij zich nooit te vervelen. Een verzorgde uitstraling en kleding zijn belangrijk; de kleren maken immers de man.

Lichamelijke klachten

Sulphur types bezoeken de homeopaat vaak met huidklachten. Verder zijn ze over het algemeen vrij gezond.

Middel kiezen

De middelen beschreven in de serie ‘Types in de homeopathie’ zijn bedoeld ter illustratie voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Het inzetten van een homeopathische behandeling is maatwerk.

 

Vind hier een homeopaat bij jou in de buurt >


Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.