Spring naar content

De Sepia vrouw: ‘Sportief en zelfstandig’

De Sepia vrouw: ‘Sportief en zelfstandig’

De Sepia vrouw: ‘Sportief en zelfstandig’Een homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten en symptomen van een persoon. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een mentaal en emotioneel beeld. Wat is uw ontwikkelingsstadium en welk homeopathisch middel past hierbij?

In deze editie van de rubriek ‘Types in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van de Sepia-mens.

Tekst: Manon Bruins

Autonomie

In goede mentaal/emotionele gezondheid is de Sepia vrouw onafhankelijk en fysiek graag actief. Ze is meer ‘one of the guys’, een stoere vrouw die vaak verfrissend eerlijk en direct is in wat ze zegt. Succesvolle vrouwelijke sporters zijn vaak Sepia-types. Deze vrouwen sporten niet alleen omdat het gezond is, maar omdat ze zich het meest vrij en levend voelen als ze hardlopen, zwemmen, dansen, wielrennen. Als ze maar actief zijn.

Ik ‘moet’

Klachten kunnen ontstaan doordat de vrijheid van de Sepia vrouw of man, onder te veel druk komt te staan. Situaties waarbij het uiten van liefde door zorg en aanwezigheid, te veel vragen van haar energie en behoefte aan vrijheid. Met name het gezin en de familie kunnen een gevoel geven overvraagd te worden: ‘ik móet alleen maar’. Aan de ene kant houden ze enorm van hun man en kinderen, aan de andere kant voelen ze zich verstikt in huis. Dat kan zover gaan dat ze in een gesprek nauwelijks meer positief over hun man of kinderen kunnen praten. De balans tussen leven en geleefd worden is dan weg.

Seksualiteit

Sepia kan een haal belangrijk middel zijn voor fases in het leven van een vrouw. Als een vrouw net moeder is geworden en zich in de steek gelaten voelt door haar man, of zich leeggezogen voelt door haar kind, kan ze zich terugtrekken in haar binnenwereld. Seksualiteit is dan niet meer iets dat verbindt en energie geeft, maar nog een extra klus die gedaan moet worden. De kinderen houden nooit op met zeuren. ‘Ik herken mezelf niet meer, het lijkt wel alsof ik alleen nog maar geïrriteerd kan zijn of schreeuwen’, vertelt een Sepia moeder. Als vrouwen zich zo geleefd voelen, kan Sepia wonderen verrichten voor een heel gezin.

Lichamelijke klachten

Tijdens alle hormonale veranderingen (puberteit, zwangerschap, na bevalling, overgang, na pilgebruik) staat Sepia in de top tien om te helpen bij klachten. Opvallend is dat deze vrouwen mentaal/emotioneel sterk verbeteren door fysiek actief te zijn en/of te werken.

Middel kiezen

De middelen beschreven in de serie ‘Types in de homeopathie’ zijn bedoeld ter illustratie voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Het inzetten van een homeopathische behandeling is maatwerk.

 

Vind hier een homeopaat bij jou in de buurt >

 


Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.