Spring naar content

De Phosphorus vrouw: ‘Compassie’

De Phosphorus vrouw: ‘Compassie’

De Phosphorus vrouw: ‘compassieEen homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten en symptomen van een persoon. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een mentaal en emotioneel beeld. Wat is jouw ontwikkelingsstadium en welk homeopathisch middel past hierbij?

In deze editie van de rubriek ‘Types in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van de Phosphorus-vrouw. Hoewel mannen ook dit middel nodig kunnen hebben, zien we het in de praktijk meer bij vrouwen.

Tekst: Manon Bruins

Communicatie en enthousiasme

De sociale Phosphorus vrouwen herken je aan hun enthousiaste en open uitstraling. Ze hebben een lach op hun gezicht en zijn oprecht in hun omgeving geïnteresseerd. Hun meeleven is snel gewekt. In de basis is hun gevoel dat er niet voldoende van hen gehouden en voor hen gezorgd wordt. Een manier om dit te veranderen is door ervoor te zorgen dat anderen om hen gaan geven. Ze geven de liefde die ze zelf missen aan anderen. Dit doen ze door op een stralende manier hun energie en aandacht te geven. Ze voelen warm en empatisch aan en zijn vaak fijn en hartelijk gezelschap. Ze zeggen makkelijk ‘ja’ en ‘leuk!’, vanuit enthousiasme en meebewegen naar de ander, maar nakomen van afspraken lukt lang niet altijd. Dan is hun energie op en moeten ze bijkomen. Als de mensen om hen heen pijn lijden zijn ze bijna grenzeloos in hun pogingen om dit te verlichten. De keerzijde hiervan is dat al dit aanvoelen van anderen en het geven van aandacht en energie hen kan vermoeien. Het middel Phosphorus kan helpend zijn dit doorslaan van meeleven naar meelijden weer in balans te brengen.

Piekeren

Phosphorus is makkelijk beïnvloedbaar – een enge film of verdrietige beelden op het journaal hebben een grote impact. Ze resoneren als een stemvork mee met hun omgeving. Ze worden dan angstig, maken zich zorgen over anderen en slapen slecht. Dierbare mensen om hen heen zorgen dan voor een gevoel van veiligheid en verbondenheid, maar het geanimeerd met hen in contact blijven kan hen ook weer verder vermoeien. Een beetje helderziend zijn deze mensen ook vaak, ze hebben voorgevoelens die eerder wel dan niet uitkomen. Ook voelen ze haarfijn aan hoe het met de mensen om hen gaat. De beroepen waarin je deze mensen vindt hebben vaak met hulpverlening of communicatie te maken.

Lichamelijke klachten

Phosphorus houdt van aanraking, is graag in nauw contact met mensen om haar heen. Van massages kunnen ze erg genieten. Het is de uitwisseling van energie waaraan ze zich weer kunnen opladen. Ze zijn gevoelig voor emotionele vermoeidheid, hebben een onrustige bloedsuikerspiegel, en bloeden makkelijk (neusbloedingen, snel kneuzen, nabloeden van wondjes).

Middel kiezen

De middelen beschreven in de serie ‘Types in de homeopathie’ zijn bedoeld ter illustratie voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Het inzetten van een homeopathische behandeling is maatwerk.

 

Vind hier een homeopaat bij jou in de buurt >

 


Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.