Spring naar content

De Lachesis vrouw: ‘Spraakwaterval met passie’

De Lachesis vrouw: ‘Spraakwaterval met passie’

De Lachesis vrouw: ‘spraakwaterval met passie’ Een homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten en symptomen van een persoon. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een mentaal en emotioneel beeld. Wat is jouw ontwikkelingsstadium en welk homeopathisch middel past hierbij?

In deze editie van de rubriek ‘Types in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van de Lachesis-vrouw. Hoewel mannen ook dit middel nodig kunnen hebben, zien we het in de praktijk meer bij vrouwen.

Tekst: Manon Bruins

Intens en hartelijk

Lachesis vrouwen beleven emoties intens. Zij kennen hoge toppen en diepe dalen. Het zijn hartelijke vrouwen die sterk kunnen meeleven met anderen. Maar ook boosheid en jaloezie kunnen hevig gevoeld worden. Vaak zijn deze vrouwen ook spiritueel. Ze voelen dat er meer is tussen hemel en aarde. Op een feestje of als influencer op sociale media, haal je de typische Lachesis vrouw er zo uit: ze is geanimeerd, levendig en charismatisch, goed van de tongriem gesneden, en houdt de aandacht van de luisteraars stevig vast. De behoefte om gezien te worden, en om een zekere mate van controle over de mensen om haar heen te hebben is sterk. Een beetje roddelen, bespelen van mensen en de ‘verdeel en heers’ strategie zijn haar niet vreemd. Liefhebben is het liefste wat ze doen, maar hun onzekerheid is snel gewekt. Om deze onzekerheid niet te hoeven ervaren kunnen ze hun omgeving op een charismatische wijze gaan bespelen.

Competitie en seksualiteit

Ook de seksuele energie is sterk aanwezig. Ze hebben vaak een hartstochtelijk liefdesleven. Maar als ze hierin gekwetst worden, of als hun partner komt te overlijden is het verdriet en de verbittering ook groot. Her ervaren van jaloezie in de relatie kan heel vervelend voor hen zijn. Vanuit onzekerheid kunnen ze twijfelen over de trouw van hun partner, of ze hebben vanuit het verleden hiermee te maken gehad en zijn nu op hun hoede. Het middel Lachesis kan helend werken om hen weer in contact te brengen met hun bruisende levensenergie en zelfvertrouwen.

Lichamelijke klachten

Lachesis houdt van alcohol, maar kan hier als ze ouder wordt slecht tegen. Strakke kleding of sieraden (met name om hun hals en middel) verdragen ze slecht. Ze hebben vrijheid nodig. In de overgang hebben deze vrouwen flinke opvliegers en zweetaanvallen. Dit middel heeft affiniteit met doorbloeding en bloeddruk. Meestal zijn klachten aan de linkerzijde van het lichaam.

Middel kiezen

De middelen beschreven in de serie ‘Types in de homeopathie’ zijn bedoeld ter illustratie voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Het inzetten van een homeopathische behandeling is maatwerk.

 

Vind hier een homeopaat bij jou in de buurt >

 


Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.