Spring naar content

De Cyclamen mens: ‘geheim verdriet’

De Cyclamen mens: ‘geheim verdriet’

De Cyclamen mens: ‘geheim verdriet Een homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten en symptomen van een persoon. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een mentaal en emotioneel beeld. Wat is jouw ontwikkelingsstadium en welk homeopathisch middel past hierbij?

In deze editie van de rubriek ‘Types in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van de Cyclamen-mens.

Tekst: Manon Bruins

Meedragen van een geheime last

Mensen die behoefte hebben aan het middel Cyclamen hebben een zekere ‘zwaarte’ om zich heen hangen. Een groot stil verdriet dat niet besproken wordt. Het meedragen van dit geheim en de schaamte hierover berooft deze mensen van hun levenslust. Om hun schuldgevoel te compenseren zijn het mensen die naar anderen enorm hun best doen. Als er voldoende vertrouwen bestaat komt in de homeopathiepraktijk een geheim boven tafel waar mensen in geen jaren over hebben gesproken. Dit kan gaan over vreemdgaan, het geheim houden van hun seksuele geaardheid, oorlogsverleden in de familie, incest, beladen familiegeheimen, etc.

Zuchten

Al die emotie die wordt vastgehouden, en alle woorden die niet geuit zijn maken dat diepe zuchten geslaakt worden. Deze mensen verwijten zichzelf dat ze het fout hebben gedaan en weten niet hoe ze uit de cirkel van schaamte, geheim en schuldgevoel kunnen geraken. Het homeopathische middel Cyclamen kan hen helpen om te praten en weer een zekere lichtheid te kunnen voelen. Ook liefdevolle aanraking van iemand die zij vertrouwen kan hen helpen zich te openen.

Lichamelijke klachten

Cyclamen is gevoelig voor hoofdpijn die gepaard gaat met zichtproblemen. Last van zware menstruaties. Ook anorexia kan een uiting zijn van ziekmakende geheimen.

Middel kiezen

De middelen beschreven in de serie ‘Types in de homeopathie’ zijn bedoeld ter illustratie voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Het inzetten van een homeopathische behandeling is maatwerk.

 

Vind hier een homeopaat bij jou in de buurt >

 


Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.