Spring naar content

Rusteloze merrie met blessure

Een merrie van 10 jaar oud heeft ongeveer een half jaar geleden een blessure gehad. Ze kwam op een dag kreupel uit haar box en ze was al een tijdje heel rusteloos. Ze is behandeld met homeopathie. Vóór de blessure leek ze ook al minder lekker te lopen, maar was niet echt kreupel en de eigenaresse heeft toen iets minder intensief getraind. Het leek dat ze moeizaam op gang kwam, maar als ze eenmaal een tijdje liep, ging het beter. De dierenarts is bij de merrie geweest en gaf het advies een paar dagen stalrust te houden. Na die dagen liep de merrie een stuk beter, maar nog steeds niet helemaal goed.

Verdere bijzonderheden  

De merrie wil graag voor eigenaresse werken (plichtsbesef, verantwoordelijkheidsgevoel), maar kan zich soms wat onzeker voelen als er iets nieuws van haar wordt verlangd. Tijdens het rijden is er veel spanning voelbaar in haar hele lichaam. Zeker sinds haar blessure is ze snel geïrriteerd naar andere paarden. Sinds de blessure komt ze niet goed op gang als ze moet lopen; zowel onder het zadel als ook bij het longeren (vooral bij beginnende beweging heeft ze last van stijfheid).

Ook lijkt ze wat minder enthousiast als haar eigenaar haar benadert; zelfs al krijgt ze alleen maar een poetsbeurt, ze lijkt wat minder ‘open’ en soms lijkt ze zelfs achterdochtig, terwijl ze altijd alles leuk vond wat ze samen met eigenaresse deed (een mentale ‘stijfheid’, introvert). Sinds haar blessure is ze erg rusteloos, wat te zien is op stal, op de poetsplaats en bij het werken aan de hand. 

Het homeopatische middel 

Er wordt tijdens een consult nog veel meer uitgevraagd, zoals het eetgedrag, het verloop van de hengstigheid, kudde-/stalgedrag e.d. Op basis van het totaalbeeld van het paard wordt door de dierhomeopaat een passend homeopathisch middel gekozen. 

Het resultaat 

Na ongeveer drie weken geeft de eigenaresse aan dat de merrie een veel opener paard is geworden: goed op haar gemak, veel rustiger op stal en ze zoekt echt contact met eigenaresse. Toch blijft haar trainingsopbouw nog wat moeizaam; de merrie lijkt toch nog steeds wat moeite te hebben met het op gang komen. Het middel wordt dan nog een keer herhaald. 
De eigenaresse geeft aan dat het paard weer met plezier aan het werk gaat, goed beweegt zonder stijfheid en ze een heerlijk paard is dat heel tevreden overkomt. 

Dieren  

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.