Poes met reuma en bult onder oog

kat-reuma-homeopathie-dieren

Dit is het verhaal van Bea, een poezendame van 17,5 lentes jong en met een bult onder haar oog. De polsgewrichten van Bea zijn vergroeid door reuma. Het lopen gaat hierdoor heel moeizaam. Maar ze heeft gelukkig nog wel plezier in haar leventje, zeker als het buiten zonniger en warmer is. Verder is haar eetlust goed en ligt ze graag tegen Ricky haar maatje.

Tekst: Ineke Vlug, klassiek homeopaat voor dieren

De eigenaar heeft hulp ingeroepen voor de dikke bult onder het rechteroog van Bea. Deze is zo groot als een volgezogen teek en de -snelle- groei ervan verhindert het zicht van Bea. Ze zit continue in haar oog te wrijven en is veel aan het knipperen. Er is overigens geen onderzoek door een dierenarts gedaan.

Volgens mijn werkwijze (Predictive Homeopathy) kijk ik niet alleen naar die bult, maar neem ik de hele gesteldheid van Bea mee. Het is namelijk belangrijk dat ze ook een -daar waar mogelijk- betere kwaliteit van leven krijgt qua beweging. Daarom heb ik gekozen voor een homeopathisch middel dat past bij haar constitutie en heb ik -bewust niet- voorgeschreven op het bultje zelf.

In januari is ze met de homeopathische behandeling gestart. Nu, eind maart, is het bultje helemaal weg. Belangrijker nog: ze eet goed, is veel buiten. Heel af en toe valt ze nog om (dit gebeurde eerder vrijwel dagelijks). Ze kan ook zelf op de bank springen.

Wil je meer wilt weten over welke rol homeopathie kan spelen in de gezondheid van je dier neem dan contact op met de Beroepsvereniging Klassiek Homeopaten voor Dieren.