Spring naar content

Thuja Occidentalis (Westerse Levensboom)

Op zoek naar het verhaal achter het plantje?
Zoek dan eens in onze plantendatabase

Thuja Occidentalis (Westerse Levensboom)

Thuja Occidentalis (Westerse Levensboom)Thuja is afkomstig uit het Grieks en betekent ‘beroken’ of ‘thuo’ dat voor ‘offeren’ staat. Occidentalis betekent ‘uit het westen’.

Waar groeit de Thuja Occidentalis?
De Thuja Occidentalis werd aan het begin van de 16e eeuw ingevoerd in West-Europa vanuit de Verenigde Staten en Canada. De boom heeft een voorkeur voor een vochtige biotoop en groeit inmiddels in heel Europa.

Eigenschappen van de Thuja Occidentalis:
De Thuja Occidentalis is een conifeer en blijft immer groen. In Noord-Amerika groeit het uit tot een reusachtige hoogte. De Nederlandse variant blijft veel kleiner. De Thuja Occidentalis kan wel 800 jaar oud worden.
In de homeopathische literatuur staat Thuja Occidentalis bekend om zijn werking op huid en slijmvliezen (wratten, eczeem, chronische verkoudheden, hoest, poliepen). Daarnaast staat Thuja Occidentalis bekend als antibiotisch en om zijn gunstige werking tegen schimmels en bacteriële en virale infecties.

Homeopathische toepassing van de Thuja Occidentalis:
De takken van de Thuja Occidentalis worden verwerkt in homeopathische middelen.

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.