Spring naar content

Lycopodium Clavatum (Wolfsklauw)

Op zoek naar het verhaal achter het plantje?
Zoek dan eens in onze plantendatabase

Lycopodium Clavatum (Wolfsklauw)

Lycopodium Clavatum (Wolfsklauw)Lycopodium komt van het Griekse ‘Lykos’ (wolf) en ‘Podion’ (pootje). De uiteinden van de takken lijken op de tenen van een wolf. Clavatum betekent ‘knotsvormig’.

Waar groeit Lycopodium Clavatum?
Lycopodium Clavatum groeit over de hele wereld. In Europa komt de plant ook veel voor, maar in Nederland is de plant inmiddels zeldzaam. Het wordt gevonden in de droge woudgebieden en op droge weiden, maar ook aan de randen van venen. Lycopodium Clavatum is een sporenplant.

Eigenschappen van de Lycopodium Clavatum:
Afhankelijk van de plaats waar de Lycopodium Clavatum groeit, kan men verschil in inhoudstoffen in de plant aantreffen. De plant wordt dan ook veelzijdig toegepast. Bij de productie van pillen kwam de plant vroeger vaak tot inzet en ook tegenwoordig nog bij het produceren van condooms en operatiehandschoenen. In de cosmetische industrie wordt het bij afwerking van gezichtspoeder en droogshampoo gebruikt. Samen met carmine dient het de politie bij het zichtbaar maken van vingerafdrukken. De gehele plant is giftig.
In de homeopathische geneeskunde wordt Lycopodium Clavatum veelal toegepast ter verbetering van het functioneren van de lever en de galblaas. Daarnaast wordt het toegepast bij darm- nier- en buik- en maagklachten.

Homeopathische toepassing van Lycopodium Clavatum:
De sporen van de bloeiende halmen van de Lycopodium Clavatum worden verwerkt in homeopathische middelen.

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.