Spring naar content

Luffa Operculata (Sponskomkommer)

Op zoek naar het verhaal achter het plantje?
Zoek dan eens in onze plantendatabase

Luffa Operculata (Sponskomkommer)

Luffa Operculata (Sponskomkommer)In het land van oorsprong, Colombia, werd de gedroogde vrucht van de Luffa Operculata gebruikt als laxeermiddel, braakmiddel, anti-astmamiddel en vochtafdrijvend middel. Daar is Luffa onder de naam Espoñjilla bekend, wat ‘sponsje’ betekent. De plant wordt ook toegepast als ‘wondermiddel’ bij verkoudheid.

Waar groeit de Luffa Operculata?
Luffa is inheems in Colombia, Peru, Brazilië en Mexico. Het is een plant uit de komkommerfamilie die algemeen voorkomt in Zuid- en Midden-Amerika en wordt in gebieden waar hij natuurlijk voorkomt lokaal geteeld. De Luffa Operculata is een eenjarige klimplant.

Eigenschappen van de Luffa Operculata:
De vruchten van deze tropische plant zijn cilindrisch. Aan de binnenkant van de vrucht bevindt zich een netvormig patroon van vaatbundels, dat bij rijping droog en ‘hard’ wordt. De onrijpe vruchten zijn eetbaar (ze zijn zelfs vochtafdrijvend). De rijpe vruchten van de sponskomkommer zijn niet eetbaar en worden gedroogd.
In de homeopathie wordt Luffa Operculata vaak toegepast bij vastzittende verkoudheid en ontsteking van de bijholten.

Homeopathische toepassing van de Luffa Operculata:
De gedroogde vruchten van de Luffa Operculata worden verwerkt in homeopathische middelen.

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.