Ginkgo Biloba (Japanse Notenboom) - Vereniging Homeopathie Spring naar content

Ginkgo Biloba (Japanse Notenboom)

Op zoek naar het verhaal achter het plantje?
Zoek dan eens in onze plantendatabase

Ginkgo Biloba (Japanse Notenboom)

Ginkgo Biloba (Japanse Notenboom)De Ginkgo Biloba is één van de oudste nog levende boomsoorten. In de afgelopen 300 miljoen jaar is deze boom nagenoeg onveranderd gebleven. Daarom wordt het een levend fossiel genoemd.

Waar groeit de Ginkgo Biloba?
De Ginkgo Biloba is oorspronkelijk afkomstig uit China. Tegenwoordig groeit de boom in tal van landen.

Eigenschappen van de Ginkgo Biloba:
De Ginkgo Biloba kan eenvoudig 1000 jaar oud worden. Van oudsher zou dit verwijzen naar een werking van de oudere mens en het geheugen. De Ginkgo Biloba heeft een duidelijke kroonvorm, wat zou verwijzen naar de werking van het hoofd.
In de homeopathische geneeskunde wordt Ginkgo toegepast ter bevordering van de bloeddoorstroming en ter bevordering van meer aanvoer van zuurstof naar de hersenen. Daarnaast staat Ginkgo Biloba in de homeopathische geneeskunde bekend om zijn kalmerende eigenschappen. Ginkgo Biloba wordt toegepast ter verbetering van het aanleren, onthouden, concentratievermogen, aandachtig werken en de geestelijke prestaties in het algemeen. Het wordt veel toegepast ter voorkoming van ouderdomskwalen en/of ter behandeling ervan.

Homeopathische toepassing van de Ginkgo Biloba:
De verse bladeren van de Ginkgobomen worden verwerkt in homeopathische middelen.

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.