Spring naar content

Drosera Rotundifolia (Ronde Zonnedauw)

Op zoek naar het verhaal achter het plantje?
Zoek dan eens in onze plantendatabase

Drosera Rotundifolia (Ronde Zonnedauw)

Drosera Rotundifolia (Ronde Zonnedauw)Drosera komt van het Griekse ‘droseros’, wat ‘bedauwd’ betekent. Het is een verwijzing naar de glinsterende kopjes op de haren van de bladen. Rotundifolia betekent ‘met ronde bladen’.

Waar groeit Drosera Rotundifolia?
De Drosera Rotundifolia gedijt in zure veengronden, turfaarde en moerasgebieden in Arctische en gematigde zones in Europa, Azië en Noord-Amerika, van laagland tot op hoogtes van 1800 meter boven zeeniveau. De bloeitijd is van juli t/m augustus.

Eigenschappen van de Drosera Rotundifolia:
De ronde zonnedauw heeft dunne wortels en vormt elk jaar een rozet van wortelstadige, langgesteelde, cirkelronde tot ovale bladeren, die dicht bezet zijn met klierharen. De Drosera Rotundifolia is een vleesetende plant.
In de homeopathische geneeskunde staat Drosera Rotundifolia bekend om zijn kramopheffende eigenschappen (met name in de luchtwegen). Het wordt in de homeopathische geneeskunde toegepast ter bevordering van het ophoesten van slijm, en werkt bacteriestatisch (bacterieremmend).

Homeopathische toepassing van Drosera Rotundifolia:
De verse, bloeiende plant, inclusief wortels, worden verwerkt in homeopathische middelen.

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.