Spring naar content

Cardiospermum Halicacabum (Blaasjeswingerd/Blaaserwt)

Op zoek naar het verhaal achter het plantje?
Zoek dan eens in onze plantendatabase

Cardiospermum Halicacabum (Blaasjeswingerd/Blaaserwt)

Cardiospermum Halicacabum (Blaasjeswingerd/Blaaserwt)Cardios stamt uit het Grieks en betekent ‘hart’. Spermum staat voor ‘zaad’ en de naam is dan ook een verwijzing naar de witte hartvormige vlek op de ronde, zwarte zaden. Halicacabum komt ook uit het Grieks en betekent ‘lotusvrucht’.

Waar groeit Cardiospermum Halicacabum?
De Cardiospermum Halicacabum is een snelgroeiende eenjarige plant die voorkomt in subtropische en tropische gebieden, waaronder Afrika, Zuid-Amerika, India en Australië.

Eigenschappen van de Cardiospermum Halicacabum:
In het Tamil (Zuid-Indiase taal) betekent de naam van de plant ‘gewrichtspijnen verzachtend’ en deze eigenschap van Cardiospermum is van oudsher benut. In tropische gebieden wordt Cardiospermum geoogst vanwege haar medicinale eigenschappen, in het bijzonder vanwege haar ontstekingsremmende werking bij reuma en artrose. De saponine-rijke vruchten worden in sommige streken als zeep gebruikt. De bladeren kunnen vanwege hun voedingswaarde als groente toebereid worden.
In de homeopathische literatuur staat Cardiospermum Halicacabum bekend om zijn ontstekingsremmende, jeuk- en pijnstillende eigenschappen.

Homeopathische toepassing van de Cardiospermum Halicacabum:
De verse, bovengrondse, bloeiende plantdelen worden verwerkt in homeopathische middelen.

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.