Spring naar content

Calendula Officinalis (Goudsbloem)

Op zoek naar het verhaal achter het plantje?
Zoek dan eens in onze plantendatabase

Calendula Officinalis (Goudsbloem)

Calendula Officinalis (Goudsbloem)Calendula stamt van het Latijnse Calendae; de naam van de eerste dag van de maand. Officinalis betekent “geneeskrachtig” of “uit de apotheken”.

Waar groeit Calendula?
Calendula groeit in Zuid-Europa en Azië. Calendula is een echte zonaanbidder. De bloem opent bij zonsopgang en sluit zich bij zonsondergang. Calendula kan op vele ondergronden aarden, zo lang het een zonnige plek is. Calendula groeit jaarlijks van de lente tot aan de herfst.

Eigenschappen van de Calendula:
In de homeopathische literatuur staat Calendula (in kruidvorm) bekend om zijn antiseptische eigenschappen. De tinctuur van de Calendula is vergelijkbaar met jodium. Calendula staat ook bekend om haar bloedstelpende en ontstekingsremmende eigenschappen en ter bevordering van het herstel van de lymfedoorbloeding.
Calendula is met name een acuut middel. Het heeft een verzachtende werking bij wonden, omdat de zenuwen tot rust worden gebracht. Daarnaast heeft Calendula een helende werking op de huid. In de homeopathische geneeskunde wordt het vaak toegepast bij schaafwonden, sneetjes, diepere wonden, ontstekingen en ettering.

Homeopathische toepassing van Calendula Officinalis:
De verse, bloeiende, bovengrondse delen van de plant worden verwerkt in homeopathische middelen.

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.