Spring naar content

Verhaal uit de praktijk: Papilloma; wratten bij je jonge hond

Verhaal uit de praktijk: Papilloma: wratten bij je jonge hond

Monique du Pau is klassiek homeopaat voor mens en dier. Wratten bij jonge honden kunnen aanleiding zijn haar te consulteren.

Bij pups en jonge honden zie ik ze nogal eens verschijnen: wratten in en rond de bek, ofwel papilloma. Het kunnen er soms heel veel zijn en ze kunnen in korte tijd ontstaan. De wratten variëren in kleur, van roze tot bruin en zwart, en zitten vaak op lippen, tong en gehemelte. De wratten zijn het gevolg van een virusinfectie.

Onschuldig maar vervelend

Gelukkig zijn wratten over het algemeen onschuldig en verdwijnen ze in de loop van de tijd vanzelf, ofschoon dit best een paar maanden kan duren. Als ze steeds opengaan of op een lastige plek zitten dan kunnen ze worden weggesneden. Vaak komen ze dan echter even snel weer terug. De wratten zorgen ook wel voor een vieze geur uit de bek en honden kunnen er door gaan kwijlen of moeilijker eten als de wratten gaan ontsteken.

Verhaal uit de praktijk: Spot

De eigenaar van Spot, een jonge Basset, belde me op. Spot’s lippen zaten aan de binnenkant vol met wratten. Sommige waren heel groot, het leken wel kleine bloemkooltjes. Ze was ermee naar de dierenarts geweest, deze gaf aan dat de wratten vanzelf weg zouden gaan. Haar vraag aan mij was of ik er iets mee kon met een homeopathisch middel.

Homeopathie zorgt dat het immuunsysteem van je hond optimaal gaat werken. Daarmee zie ik vaak dat de wratjes in korte tijd verdwijnen. Het homeopathisch middel wat voor jouw hond werkt moet niet alleen passen bij hoe de wratjes eruit zien, maar ook bij je hond, zijn gezondheid, zijn karakter en alle overige bijzonderheden. Zoals bij Spot. Zij kreeg een middel wat paste bij de wratten, maar ook bij haar uitbundige karakter en bij de diarreeklachten waar ze nogal eens last van had. Drie weken later belde haar eigenaar en vertelde dat de wratten vrijwel direct na inname van het middel waren geslonken, en dat er geen nieuwe wratten waren bijgekomen. Ook de diarree die ter sprake was gekomen had ze niet meer gezien.

Monique du Pau, Klassiek homeopaat voor mens en dier
homeopathie-dieren.nl

 

Dieren   Homeopathie   Hond   Wratten  

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.