Spring naar content

Paard dat heeft vastgelegen in de stal

Paard dat heeft vastgelegen in de stal

paard-homeopathie-bewegingsapparaatJasper is een 10 jarige KWPN ruin. Hij heeft op een logeeradres waarschijnlijk flink vastgelegen in zijn stal.

Het gevolg is dat hij zijn hoofd niet meer kan oprichten, zijn hals niet meer naar links kan inbuigen, met zijn achtervoeten sleept en erg snel uit evenwicht is.

Tekst: Ineke Vlug, Klassiek Homeopaat voor dieren

Hij wordt direct door de dierenarts behandeld met een ontstekingsremmende kuur. Omdat deze niet te lang gegeven mag worden is deze behandeling na een week gestopt.  

Na de behandeling moet Jasper het nu verder zelf doen. De prognose is niet erg gunstig omdat het herstel erg langzaam gaat.

Hij wordt vanaf dat moment behandeld met Arnica en een middel specifiek gericht op zenuwbeschadiging. En het gaat beter met Jasper. Zonder verdere behandeling door de dierenarts knapt hij langzaam, maar zienderogen op. Eind juni wordt hij voor het eerst weer licht aan het werk gezet. Het lijkt erop dat hij geen blijvende gevolgen heeft overgehouden aan het vastliggen. 

 

Als je meer wilt weten over welke rol homeopathie kan spelen in de gezondheid van je dier neem dan contact op met de Beroepsvereniging Klassiek Homeopaten voor Dieren.

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.