Spring naar content

Opleidingen

Opleidingen

Overweeg je het mooie beroep van homeopaat te kiezen? Er zijn in Nederland diverse goede opleidingen waar je homeopathie kunt studeren.

Opleiding tot Arts voor homeopathie

Er is één homeopathieopleiding speciaal gericht op artsen: het Post-Academisch Curriculum Homeopathie (PACH). Hier wordt, uitgaande van het hebben van een brede algemene medische kennis vooral aandacht besteed aan de homeopathische kennis en vaardigheden. Deze opleiding wordt verzorgd door de Homeopathie Stichting in Utrecht (website: www.homeopathiestichting.nl).

Via het PACH worden artsen in drie jaar opgeleid tot arts voor homeopathie. Het diploma van deze opleiding is een voorwaarde om lid te worden van de Artsenvereniging Voor Integrale Geneeskunde, vakgroep Homeopathie (AVIG). De PACH-opleiding is door de European Committee Homeopathy (ECH) geaccrediteerd.

Opleiding tot klassiek homeopaat

Voor niet-artsen zijn er in Nederland opleidingen tot klassiek homeopaat op HBO niveau in Almelo, Beek-Ubbergen, Eindhoven, Lochem, Utrecht, Rotterdam en Zwolle. Bij deze opleidingen worden nog meer vakken gegeven dan homeopathie alleen. De studie duurt 5 à 6 jaar. Voor diegenen die al in het bezit zijn van MBK (medische basiskennis) of PsBK (psychosociale basiskennis) is er vaak een verkorte opleiding mogelijk.

Kijk voor opleidingsmogelijkheden, open dagen en oriëntatiecursussen bij de afzonderlijke opleidingsorganisaties.

 

Hoe word je klassiek homeopaat?

Is de opleiding tot klassiek homeopaat iets voor mij?

Om daarachter te komen kun je nu kosteloos de E-learning 'Oriëntatie Homeopathie' volgen. Deze basiscursus is vooral bedoeld voor iedereen die zich wil oriënteren op een studie homeopathie.

De cursus bestaat uit elf hoofdstukken over Homeopathie, elk hoofdstuk met een les- en oefengedeelte (totale studieduur ca. 3 – 3 1/2 uur). Ontzettend interessant én nuttig als je overweegt om de studie homeopathie te gaan volgen.

Deze cursus is ontwikkeld door WissHom.de te Duitsland en is voor Nederland vertaald en aangepast door Koos Noordeloos en René van der Reijden op initiatief van en financieel mogelijk gemaakt door Stichting VHAN (www.vhan.nl ).

N.B. Deze cursus is niet geschikt om patiënten de mogelijkheden van zelfmedicatie te laten zien en leert geen vaardigheden homeopathische geneesmiddelen voor te schrijven, waarvoor een gedegen homeopathische opleiding nodig is.

Stichting Studiefonds Pecunia

 

Studiefinanciering voor CAM-opleidingen

Stichting Studiefonds Pecunia biedt financiële ondersteuning aan studenten van CAM-opleidingen die hun studiekosten niet zelf kunnen dragen en die niet op andere wijze in aanmerking komen voor studiefinanciering.

Studenten

Doe je een studie aan een CAM-opleiding en gaan de studiekosten je financiële draagkracht te boven, dan kun je bij ons een verzoek voor ondersteuning indienen. Je moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Eén van die voorwaarden is dat jouw opleiding is aangesloten bij de Stichting. Informeer hiernaar bij je opleiding.

Opleidingen

Geld zou nooit mogen verhinderen om een opleiding te voltooien. Als CAM-opleiding kun je die hindernis uit de weg ruimen door je aan te sluiten bij de Stichting. Met een jaarlijkse bijdrage verzeker je je studenten van een effectief vangnet als het financieel tegenzit. Meer informatie krijg je via e-mail stichtingpecunia@gmail.com of ga naar de website www.studiefondspecunia.nl.


Meer informatie >

 

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.