Spring naar content

Nieuws 2021

Nieuws

Voedingsadvies bij de huisarts

Huisartsen willen meer scholing over voedingsadvies

Uit onderzoek van het Nivel blijkt dat negen op de tien huisartsen barrières ervaren bij het geven van voedingsadvies; gebrek aan kennis wordt het meest genoemd.

Lees verder
Long COVID

Microstolsels mogelijke oorzaak van Long COVID

Sommige mensen houden maandenlang klachten nadat ze COVID-19 hebben gehad. Uit recent onderzoek blijkt Long COVID mogelijk veroorzaakt wordt door microstolsels.

Lees verder
Bonenschotel

Onderzoek: bonen verlagen cholesterolspiegel

Uit een recente studie blijkt dat het dagelijks eten van een kleine hoeveelheid bonen een gunstig effect heeft op een te hoog cholesterolgehalte.

Lees verder
Antibiotica.

EUROCAM: ‘Pak antimicrobiële resistentie aan met complementaire geneeswijzen’

Het vaker gebruikmaken van complementaire geneeswijzen zoals homeopathie kan helpen om het antibioticagebruik omlaag te brengen en antimicrobiële resistentie tegen te gaan, stelt EUROCAM.

Lees verder
Paranoten

Paranoten voor een scherpe geest

Volgens een Braziliaanse studie houdt één paranoot per dag je geest al scherp. Deelnemers van de studie kregen een vloeiender taalgebruik en konden sneller objecten in elkaar puzzelen.

Lees verder
Europese Antibioticadag

18 November: Europese Antibioticadag

Op 18 november wordt er in heel Europa aandacht gevraagd voor verantwoord antibioticagebruik bij mensen en dieren. Waarom is dit zo belangrijk?

Lees verder
Gezond stel

Nieuwe studie laat zien dat partners verbonden zijn in ziekte en gezondheid

Uit recent onderzoek blijkt dat de gezondheid van partners verrassend – leefstijl, lichaamsvorm en bloeddruk – met elkaar verweven is.

Lees verder
Voeding als medicijn

Overeenkomst tussen voedingsmiddelen en medicijnen ontdekt

Sommige voedingsmiddelen werken ongeveer net zo als medicijnen. Tot die verrassende conclusie komen Utrechtse onderzoekers.

Lees verder
Alzheimer

Gezonde leefstijl en dieet verkleinen kans op alzheimer

Dementie is de snelst groeiende doodsoorzaak in Nederland, met alzheimer als belangrijkste veroorzaker. Uit onderzoek blijkt dat leefstijl en dieet de kans op alzheimer mogelijk verkleinen.

Lees verder
Hoofdpijn

Hoofdpijn bestrijden zonder pilletje

Te vaak naar een paracetamol of andere pijnmedicatie grijpen om hoofdpijn te verlichten is geen goed idee. Gelukkig zijn er ook natuurlijke manieren om je hoofdpijn te verminderen.

Lees verder

NIEUWSARCHIEF

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.