Spring naar content

Natuurlijk gezond met Rineke

Natuurlijk gezond met Rineke

Rineke Dijkinga woont samen met haar man Jan in het prachtige Groningse Sellingen. Rineke is gek op koken, wandelen, de natuur, haar hondje Tanka en al hun andere huisdieren.

Rineke Dijkinga

De mooie natuur en het landschap zijn voor haar een grote inspiratiebron voor nieuwe boeken, lezingen, recepten en productontwikkeling. Daarnaast zijn het Heerlijk Westerwolds Land en het concept PUUR Westerwolde die haar volop inspireren. Ze maakt bovendien regelmatig een You Tube filmpje om haar inspiratie, enthousiasme en kennis te delen met andere mensen.

Voor de Vereniging Homeopathie schrijft Rineke regelmatig mooie artikelen over gezonde voeding, homeopathie en andere manieren om natuurlijk gezond te blijven.

 

Chronische stress en voortplanting

Chronische stress aanpakken is voor ieders hormoonbalans belangrijk. Begin gewoon met voeding en leefstijl, tijd doorbrengen in de natuur, meditatie of wat maar goed voor je voelt en bij je past.

Bonte vliegenvanger met chronische stress
Lees verder

Zomerse bestuivers in februari

Ik stak mijn hand uit naar de eerste prachtige glimmende braam. Pang!! Ik herkende het meteen: wéér een steek, nu in mijn ringvinger. Dit keer van een bij. En ja hoor, ik zag de zwelling alweer opkomen.

Wesp als bestuiver
Lees verder

De geneeskracht van de Paardenbloem

De Paardenbloem is van oudsher bekend om zijn reinigende werking op lever, nieren en blaas. Daarom wordt hij in het voorjaar aanbevolen voor de voorjaarsreiniging.

Paardenbloem
Lees verder

Bellis – Een modern sprookje

Het viel Bellis bij haar terugkeer op dat de mensen niet meer vertrouwden op hun immuunsysteem, maar dat ze kozen voor medicijnen. En dat de bodem zo uitgeput was dat er voedingsstoffen moeten worden toegevoegd.

Bellis-Rineke Dijkinga
Lees verder

Darmen zijn de basis van onze gezondheid

Gelukkig voor de natuur wordt het half november eindelijk écht herfst. Ons land ligt er verlaten bij. De laatste oogst, van prachtige zonnebloempitten, vond een paar weken geleden plaats.

Rineke Dijkinga
Lees verder

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.