Weleda Urtica Zalf

Urtica Zalf is een gezondheidsproduct dat de geprikkelde, rode en gevoelige huid door zonnebrand en insectensteken verzacht en verzorgt.

Gebruiksinstructie:

Urtica Zalf één tot drie maal daags dik aanbrengen op de geprikkelde, rode en gevoelige huid. De zalf is alleen bestemd voor uitwendig gebruik.

Samenstelling:

Sesamum Indicum Oil
Aqua
Lanolin
Alcohol
Cera Alba
Lanolin Alcohol
Urtica Urens Extract
Arnica Montana Extract
Urtica Zalf bestaat uit een alcoholisch extract van Arnica montana (Valkruid) en Urtica urens (Kleine brandnetel) in een zalfbasis van sesamolie, bijenwas, wolvetalcoholen, wolvet, alcohol en water.
Zonder synthetische geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

Informatie over de ingrediënten:

  • Urtica urens, kleine brandnetel, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel bij huidaandoeningen en eczeem en heeft samentrekkende en bloedstelpende eigenschappen.
  • Arnica montana, valkruid, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel en heeft een vaatverwijdende werking. Daarnaast kan Arnica montana worden toegepast ter verbetering van de doorbloeding en bij opkomende zwellingen en blauwe plekken. Arnica mag nooit uitwendig toegepast worden op open wonden.

Attentie:

  • Arnica, sesamolie en wolvet kunnen in uitzonderingsgevallen allergische huidreacties veroorzaken. Deze verdwijnen spoedig nadat het gebruik is gestaakt. Indien dit, binnen een week, niet het geval is wordt geadviseerd een arts te raadplegen.
  • Urtica Zalf mag uitsluitend op een intacte huid gebruikt worden, dus niet op open wonden.