VSM Kind Arnikind Vallen en stoten gel

VSM Kind Arnikind Vallen en stoten gel is een medisch hulpmiddel en bevat de natuurlijk ingrediënten Arnica (valkruid) en Calendula (goudsbloem). VSM Kind Arnikind Vallen en stoten gel is een verkoelende gel die wordt toegepast als natuurlijk EHBO middel bij kinderen die blauwe plekken, lichte schaafwondjes, zwellingen en kneuzingen oplopen tijdens het kruipen, lopen, fietsen en spelen.

Gebruiksinstructie:

VSM Kind Arnikind Vallen en stoten gel is uitsluitend bestemd voor uitwendig gebruik op de huid. De gel 2 tot 3 maal daags op de te verzorgen plekken aanbrengen en licht inmasseren. De ingesmeerde huid kan eventueel afgedekt worden, om vlekken in kleding te voorkomen. Bij klachten is het aan te raden je arts te raadplegen.

Samenstelling:

  • Arnica montana
  • Calendula officinalis

Informatie over de ingrediënten:

  • Arnica montana, ook wel valkruid genoemd, wordt in de homeopathie gebruikt als eerste hulp middel bij blessures en verwondingen. Het staat in de homeopathie bekend om de gunstige invloed op opkomende zwellingen en blauwe plekken. Arnica mag nooit uitwendig toegepast worden op open wonden.
  • Calendula officinalis, goudsbloem, wordt in de homeopathie toegepast als ontstekingsremmer, ter stimulering van de vorming van granulatieweefsel (wondheling) en ter vermindering van littekenvorming.

Attentie:

  • VSM Kind Arnikind Vallen en stoten gel mag alleen op de intacte huid worden gebruikt, dus niet bij schaafwondjes waarbij een bloeding optreedt.
  • VSM Kind Arnikind Vallen en stoten gel bevat Arnica montana. Van dit bestanddeel is bekend dat het in enkele gevallen overgevoeligheidsreacties kan veroorzaken. Deze reacties kunnen zich voordoen in de vorm van een huidirritatie. De irritatie is te herkennen aan een jeukende huiduitslag die vaak met roodheid begint. Deze uitslag verdwijnt gewoonlijk als men stopt met het gebruik van VSM Kind Arnikind Vallen en stoten gel. Indien de huiduitslag niet binnen een week na het stoppen van het gebruik over is, dien je contact met je arts op te nemen.