VSM Cardiflor Forte

Cardiflor Forte kan worden toegepast bij eczeem, jeukende huidirritatie en huidallergie. De actieve ingrediënten verminderen de jeuk en helpen de huid herstellen.

Gebruiksinstructie:

Cardiflor Forte is uitsluitend bestemd voor uitwendig gebruik. Als de pompflacon voor de eerste keer wordt gebruikt dien je enkele keren te pompen om de lucht uit het pompsysteem te verwijderen. De crème 2 tot 3 maal daags op de huid aanbrengen en licht inmasseren. De ingesmeerde huid kan afgedekt worden om vlekken in kleding te voorkomen.

Indien na verloop van tijd geen verschil merkbaar is of wanneer er klachten ontstaan, doe je er goed aan je arts/deskundige te raadplegen.

Samenstelling:

  • Glycerol
  • Cardiospermum halicacabum.

Informatie over de ingrediënten:

  • Glycerol heeft een tweevoudige hydraterende werking; het verhoogt de absorptie van water vanuit de onderliggende lagen van de huid en voorkomt waterverlies van de huid aan de lucht.
  • Cardiospermum halicacabum, blaasjeswingerd, stabiliseert de membranen van celorganen en vermindert daardoor ontstekingsreacties in de huid. Cardiospermum halicacabum wordt in de homeopathie toegepast ter vermindering van allergische reacties en jeuk. In de homeopathische literatuur staat Cardiospermum halicacabum bekend om zijn ontstekingsremmende, jeuk- en pijnstillende eigenschappen.

Attentie:

  • In zeldzame gevallen kan verergerde huidirritatie optreden. Deze irritatie is te herkennen aan een jeukende huiduitslag die vaak met roodheid begint. Deze verergerde uitslag verdwijnt gewoonlijk als men stopt met het gebruik van Cardiflor Forte. Indien de huiduitslag niet binnen een week na het stoppen van het gebruik verdwenen is, dien je je arts/deskundige te raadplegen. Voor personen met een dergelijke overgevoeligheid is het gebruik van Cardiflor Forte af te raden.