A. Vogel Echinaforce druppels 50 ml

Bij onvoldoende weerstand, bij griep en verkoudheid.

Gebruiksinstructie:

Tenzij anders is voorgeschreven: volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar: 3-5 keer daags 20-25 druppels in wat water innemen. Als de klachten verergeren of wanneer er na 2 weken onafgebroken gebruik geen verbetering van klachten wordt bemerkt, raadpleeg dan uw arts.
Omdat er tijdens bewaring enig bezinksel kan ontstaan moet er geschud worden voor gebruik (zie bijsluiter voor de wijze van druppelen).

Samenstelling:

  • De actieve bestanddelen zijn ethanolextracten van verse bloeiende Echinacea purpurea-planten (kruid en wortels). Een ml bevat 905 mg extract. Dit komt overeen met 252-463 mg verse Echinacea purpureaplanten (kruid en wortels).
  • Andere bestanddelen (hulpstoffen) zijn: Ethanol 96% (v/v), water (gezuiverd). Alcoholgehalte: ca. 65% (v/v).

Informatie over de ingrediënten:

  • Echinacea purpurea, rode zonnehoed, is een veelgebruikt homeopathisch bestanddeel ter verhoging van de lichaamsweerstand tegen bacteriële en virale infecties. Het bevordert de activiteit van de witte bloedlichaampjes en voorkomt dat infecties zich uitbreiden.

Wanneer mag u A.Vogel Echinaforce® druppels niet gebruiken?

  • Niet gebruiken bij overgevoeligheid (allergie) voor planten van de familie van de Rode Zonnehoed (Echinacea purpurea) of voor een van de andere componenten van A.Vogel Echinaforce druppels. Vanwege het alcoholgehalte wordt dit product afgeraden bij kinderen jonger dan 12 jaar.

Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met A.Vogel Echinaforce® druppels?

  • Dit geneesmiddel bevat 65% (v/v) ethanol (alcohol), d.w.z. max. 540 mg per dosering van 25 druppels, hetgeen overeenkomt met 13,7 ml bier en 5,7 ml wijn. Doordat dit product alcohol bevat is het schadelijk bij alcoholisme en is voorzichtigheid geboden bij zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, kinderen en groepen met een verhoogd risico, zoals patiënten met een leveraandoening of epilepsie.

Gebruik van A.Vogel Echinaforce® druppels tijdens zwangerschap of borstvoeding

  • Wegens onvoldoende gegevens wordt het gebruik van Echinaforce druppels uit voorzorg niet geadviseerd tijdens de zwangerschap en de periode van borstvoeding.