Lezersvraag: Zeeziekte, hoe ga ik dat te lijf?

Zeeziekte

Door Mireille Veninga

Het is 18.01 uur. Een mevrouw belt de Homeopathielijn. Ze is een beetje geïrriteerd want toen ze net belde kreeg ze mijn antwoordapparaat. En het is toch Homeopathielijn vanaf 18.00 uur?

Ze had haar kinderen net even voor de tv geparkeerd en nu zijn ze alweer aan het lawaai maken en haar man zit op zee, dus stress alom. Ik begrijp het, beter dan ze weet. Als zeemansvrouw bracht en breng ik drie eigenwijze kinderen groot, studeerde ik zes jaar homeopathie, deed vrijwilligerswerk en run ik een praktijk. Dan kun je ‘s avonds wel eens uitgeteld zijn, net als heel veel moeders trouwens.

Ik leg haar uit dat er waarschijnlijk iemand vóór haar was en dat ik het fijn vind dat we elkaar nu kunnen spreken. De iPad heeft het kinderlawaai inmiddels opgelost.

Onstuimige wateren

Ze steekt van wal. Deze vakantie gaan ze mee varen op het schip van haar echtgenoot. Ze zullen richting Finland gaan en daarna waarschijnlijk Ierland. Ik weet, dat kan onstuimig zijn in de winter. Omdat ze nogal last van zeeziekte heeft, belt ze mij. Ze heeft een homeopathie-kit, deed ooit een cursus maar is vergeten hoe en wat. We doen samen een miniconsult, om te bepalen welk middel bij haar past en ik adviseer haar een middel dat in de acute fase prima past bij zee- en reisziekte.

Vakantievreugde                                             

Enkele weken later een berichtje op facebook, met foto. Dublin: drie vrolijke kids, een blije moeder en een kapitein op de achtergrond. ‘Het werkt! ik ben nog op de been!’

Mireille Veninga

Uit: Homeopathie Magazine HM, mei 2018

Wil jij weten wat homeopathie voor jou kan betekenen?