Kan homeopathie helpen bij scheidingsangst?Door Alex Leupen

Homeopathie is een holistische geneeswijze. Als homeopaat schrijf je een passend middel voor op lichamelijke en psychische kenmerken. Ook de scheidingsangst van een kind kan sterk verbeteren met homeopathie, doordat je de weerbaarheid van het kind versterkt. Hier volgen enkele voorbeelden van belangrijke middelen bij scheidingsangst.

Capsicum is gemaakt uit de Spaanse peper, uit de familie der Nachtschadeachtigen. Het kind heeft bijvoorbeeld veel moeite met het afscheid van de moeder in de klas, hij huilt en is erg angstig. Hij klampt zich vast aan moeder. ’s Nachts heeft hij nachtmerries over verscheurende dieren, hij roept zijn moeder of vader, het nachtlampje moet aan. Heeft regelmatig oorontstekingen met hoge koorts.

Barium carbonicum is gemaakt uit bariumcarbonaat. Dit kind is erg verlegen, verstopt zich achter zijn moeder in de klas. Hij hangt letterlijk aan haar been. In de klas durft hij niets te zeggen, wordt geplaagd of uitgelachen door andere kinderen. Hij heeft een open mond-ademhaling door een vergroting van de neusamandel, het is echt een kno-kind met snotneuzen.

Natrium muriaticum is gemaakt uit natriumchloride. Het kind is na de geboorte gescheiden geweest van zijn moeder, denk bijvoorbeeld aan een couveusekind. Het is een gesloten kind dat weinig oogcontact maakt, maar innerlijk erg gevoelig is. De scheidingsangst uit zich door zich naar binnen te trekken, triest en verdrietig te zijn. Lichamelijk zien we een kind dat gevoelig is voor hoofdpijn, hij kan niet tegen de zon. En als hij moe wordt, krijgt hij een koortslip.

 

Alex Leupen

 

Uit: Homeopathie Magazine HM, september 2015