Lezersvraag: Wat kun je doen tegen wagenziekte?

Wagenziekte op vakantieDoor Marja Roozendaal

Een mevrouw belt met de Homeopathielijn. Of er iets te doen is aan de misselijkheid die haar dochtertje altijd ondervindt als ze op weg gaan naar hun vakantieadres.

Dan denk ik weer even terug aan onze eigen vakanties met het gezin. Ik herinner me het nog als de dag van gisteren… We gingen graag zomers kamperen in de Pyreneeën. Eerst een periode op een leuke pubercamping in de Dordogne, waar onze drie kinderen, zeker de oudste twee, langzaam maar zeker hun grenzen konden verleggen, zonder dat wij daar als ouders van in de stress schoten en slapeloos onze vakantieweken moesten doorbrengen. Nee, op deze camping was bewaking bij het kampvuur – superveilig dus! Op onze slecht zittende campingstoeltjes wachtten we dan wél hun nachtelijke thuiskomst weer af. De concessie was dat we na deze uitputtingsslag de resterende twee weken naar een heel klein bergcampinkje gingen, diep in de Pyreneeën, waar je het kampvuur nog bij je tent mocht maken. Het grappige was wel dat ze hier evenveel van genoten.

Wagenziek

Enige probleem was de reis van de Dordogne naar de Pyreneeën. De weg, vol bochten, ontvouwde zich stijgend en slingerend meer en meer richting het berggebied en al na een halfuurtje zag ik mijn jongste achterin groen worden van ellende. ‘Mam… ik…’, en nog voor hij zijn zin kon afmaken, hing ik al achterstevoren met een grote plastic zak een inhoud op te vangen waarvan ik u de details zal besparen. Groen en geel van ellende: wagenziek dus! Ach, als moeder en homeopaat gebeurt het je slechts één keer dat je in zo’n situatie verzeild raakt. Slechts één keer dat je het doosje met de acute homeopathische middelen achter in de achterbak van de auto hebt liggen, zodat je er niet bij kunt zonder alle kampeerbagage in de berm uit te stallen.

EHBO-kit

Ik wil het je graag makkelijker maken zodat je op alles bent voorbereid deze zomer! Neem vooral een homeopathisch EHBO-doosje mee, verkrijgbaar bij je homeopaat, en plaats het binnen handbereik. Het meest voorgeschreven homeopathische middel bij reis-, zee- of luchtziekte is Cocculus. In negen van de tien keren is dit middel zeer effectief gebleken. Preventief geef je het voordat de reis begint. Dan na een uurtje nog een keer. Vaak is dit voldoende. Afhankelijk van de duur van de reis kun je het rustig een aantal keren herhalen.

Mijn ervaring, ook met mijn eigen kind, is dat het meestal zo’n twee reisperiodes gebruikt moet worden; dan heeft de ‘patiënt’ zijn of haar reisziekte wel overwonnen. De balans is terug.

Fijne vakantie en… goede reis!

 

Uit: Homeopathie Magazine HM, juni 2014

 

Wil jij weten wat homeopathie voor jou kan betekenen?


Bel dan de Homeopathielijn >