Spring naar content

Lezersvraag: Wat kan HDT doen voor jongeren met stressgerelateerde ziekten?

Lezersvraag: Wat kan HDT doen voor jongeren met stressgerelateerde ziekten?

Door Ton Jansen

Jongvolwassenen tussen de twintig en dertig jaar hebben het niet gemakkelijk. Ze komen van school, beginnen aan een eerste baan of gaan studeren. Er is veel stress en vaak worden hormonale anticonceptie en stimulerende middelen als koffie, suiker, cannabis en alcohol gebruikt.

Ontwikkeling

Af en toe stress is goed voor de ontwikkeling van het individu, continue stress werkt daarentegen remmend. We zien daardoor in deze leeftijdsgroep steeds vaker ziektes als ME, Pfeiffer, burn-out en depressie. Met de HDT-methode (Homeopathic Detox Therapy) kunnen deze patiënten goed worden begeleid en wordt hun ontwikkeling naar een hoger niveau gebracht.

Hormoonbalans

Een voorbeeld uit de praktijk. Een 21-jarige vrouw heeft hard gewerkt voor haar studie en is totaal opgebrand. Ze heeft een honger naar zoet, drinkt in het weekend een paar biertjes en gebruikt af en toe partydrugs. Ze is vanaf haar veertiende aan de pil. Door gebrek aan rust en ontspanning heeft ze recent Pfeiffer gehad, waardoor ze ook depressief is geraakt. Begonnen wordt met een hormoonbalanskuur in combinatie met een homeopathische Pfeiffer-kuur, een middel ter ondersteuning van het hormoonstelsel en homeopathisch cortisol; een behandeling volgens de HDT-methode.

Verdrongen verlies

Na acht weken is de patiënte voor 90% opgeknapt. Eigenlijk was alles begonnen na een paar maanden pilgebruik. Ze had weliswaar geen menstruatieklachten meer, maar werd gaandeweg minder blij. Na de kuur werd nog een middel gegeven vanwege een aanvankelijk verdrongen verlies, dat naar buiten kwam doordat haar endocriene systeem weer in balans was gebracht.

Ton Jansen

Uit: Homeopathie Magazine HM, september 2016

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.