Lezersvraag: Mijn dochter van acht heeft voortdurend nachtmerries. Hoe help ik haar?
Lezersvraag: Mijn dochter van acht heeft voortdurend nachtmerries. Hoe help ik haar?
Door Ton Jansen
Een meisje van acht komt met haar moeder in mijn praktijk. Ze heeft ’s nachts afschuwelijke nachtmerries; ze wordt gillend en schreeuwend wakker en is niet tot bedaren te krijgen. De ouders zijn vier tot vijf keer per week gedurende één tot anderhalf uur bezig om hun dochter te kalmeren. Ze treffen haar dan helemaal verkrampt in bed aan.
Oorontsteking
Op school gaat het verder goed, ze heeft vriendinnen en ze eet en drinkt ook normaal; verder geen bijzonderheden. Ik vraag de moeder sinds wanneer de klachten zijn ontstaan en de moeder geeft aan dat dit een week na de 4 jaar-vaccinatie is gekomen; in dat jaar heeft haar dochter ook een aantal keren een oorontsteking gehad en hiervoor heeft zij ook meerdere keren een antibioticakuur voorgeschreven gekregen met diarree en niet lekker in haar vel zitten tot gevolg, aldus de moeder. De oorontstekingen zijn nu helemaal over en ook de ontlasting is weer goed, alleen de nachtmerries zijn gebleven. De moeder is samen met haar dochter bij diverse collega’s geweest en deze hebben haar tijdelijk kunnen helpen, maar na verloop van tijd kwamen de nachtmerries toch weer terug.
Nikkel
Met mijn jarenlange ervaring en kennis kwam ik op het middel Niccolum metallicum (Nikkel) hetgeen een heel belangrijk middel is voor volwassenen en kinderen met zware nachtmerries. Omdat het meisje verder gezond lijkt te zijn, besluit ik niet de detox-methode toe te passen en geef dus alleen het middel Nikkel. Na het middel gaat het een paar weken goed en het meisje slaapt lekker door, maar dan komen de nachtmerries toch weer terug. Ik geef nog een keer het middel Nikkel in een hogere potentie maar dat doet eigenlijk niets meer.
Serotonine
Ik besluit een detox te geven voor de 4 jaar-vaccinatie en geef het middel poly-kindervaccin. Ook al lijken de darmen na de antibioticakuren weer in orde, toch besluit ik de darmen te ondersteunen met een zogenoemde bowel (darm)nosode, omdat in de darmen de neurotransmitter seretonine wordt aangemaakt. Niet alleen bij onze gemoedstoestand, maar ook bij ons libido, ons spijsverteringsstelsel en de slaap speelt serotonine een belangrijke rol! Een serotoninetekort is vaak verantwoordelijk voor de vele gevallen van depressie en angst. Ten slotte geef ik één keer per week het homeopathische middel Nikkel. Na acht weken zie ik de moeder en het kind weer terug in mijn praktijk: in het begin heeft het meisje nog twee keer een nachtmerrie gehad, maar het is nu inmiddels anderhalf jaar geleden en nog steeds zijn de nachtmerries uitgebleven. Nikkel was dus wel het goede middel maar kon niet goed doorwerken omdat er eerst een blokkade was.
Uit: Homeopathie Magazine HM, december 2017