inenting baarmoederhalskankerDoor Mireille Veninga

Een moeder belt de Homeopathielijn: ‘Mijn dochter heeft een oproep gekregen voor de baarmoederhalskankerprik. Ik heb mijn bedenkingen en wil graag van gedachten wisselen over de voors en tegens van deze vaccinatie.’ Daarnaast wil ze graag wat advies over welke middelen ze kan geven rondom de prik; ze heeft gehoord dat je vaccinaties kunt ondersteunen met homeopathische middelen zodat de bijwerkingen minimaal zijn. Dat klopt en ik leg uit hoe dat werkt.

Zelfvertrouwen

Ik stel wat vragen en geef haar mijn visie. Waarbij ik me met name richt op het zelfvertrouwen van de ouders. Het is belangrijk van gedachten te wisselen over wat er ten grondslag ligt aan de twijfels van ouders. Vaak speelt angst een rol: wat als ik wel vaccineer, je hoort er zoveel over? Of de andere kant: ja maar wat als ik niet vaccineer, is er een alternatief? Het is fijn hierover van gedachten te kunnen wisselen zonder dat iemand meteen klaarstaat met zijn oordeel of jou in een hokje plaatst waar je niet in wil zitten.

Kiezen vanuit bewustzijn

Vanuit eigen kracht en van diverse kanten voorgelicht, kunnen ouders dan – eventueel met hun kind als het oud genoeg is – veel beter een keuze maken rondom zo’n bijzonder lastig vraagstuk. Daarin is wat mij betreft geen goed of slecht. Waar het om gaat, is dat je als ouder vanuit kennis en zelfvertrouwen een keuze maakt. Bewust. Heel bevredigend dat onze lijn ook op dit vlak een grote groep bewuste mensen helpt kiezen. Die vrijheid hebben ze gelukkig.

Mireille Veninga

Uit: Homeopathie Magazine HM, februari 2018