Boxer met artrose

Een man belt de Homeopathielijn: zijn witte boxer Ice slikt al jaren Metacam om de klachten rondom artrose te verlichten. Het is een kostbaar medicijn, ongezond ook. Het liefst zou hij zien dat zijn maatje met natuurlijke middelen weer helemaal happy in zijn vel zit. Kan homeopathie iets voor hem betekenen?

Door Mireille Veninga

Passend advies

Ik verwacht dat er met homeopathie zeker veel verbetering kan optreden bij het dier. Voor een passend advies raad ik een consult bij de homeopaat aan. Er is namelijk niet een specifiek middel: het juiste middel moet zorgvuldig worden afgestemd op de hond. Baas en hond zijn welkom bij mij, maar ik wil ook gerust in de database kijken voor een homeopaat bij hem in de buurt. Er zijn gespecialiseerde dierhomeopaten met de kennis en vaardigheden voor een goede behandeling. Via de website van de Beroepsvereniging Klassiek Homeopaten voor Dieren (www.bkhd.nl) vind je zelf een geschikte dierhomeopaat.

Fit als een puppy

Ruim twee maanden later krijg ik een e-mail met een filmpje. Een enthousiaste witte boxer rent en springt achter balletjes aan, zwemt en gaat minstens even snel als de nieuwe pup, die sinds drie weken onderdeel uitmaakt van het gezin. Ice wordt, na een afbouwperiode van de eerdere medicatie, nu volledig homeopathisch behandeld, aangevuld met enkele voedingssupplementen en rauw vlees.

Had ik al eens gezegd dat ik een mooi vak heb?

Mireille Veninga

Uit: Homeopathie Magazine HM, november 2016