Spring naar content

Lezersvraag: Kan homeopathie helpen bij heimwee?

Lezersvraag: Kan homeopathie helpen bij heimwee?

Homeopathie bij allergieën

‘Ik ben vaak op reis en voel me dan ontheemd. Kan homeopathie mij helpen?’

 Door Alex Leupen

Je ontheemd voelen betekent dat je niet thuis bent, maar je elders ook niet thuis voelt. Het is in feite een gevoel van heimwee. Homeopathie is een holistische geneeskunde, we behandelen klachten van lichamelijke aard maar ook van psychische aard. Als iemand veel last heeft van heimwee, kun je dit met een homeopathisch middel ‘behandelen’. Het homeopathisch middel werkt als een reset en herprogrammeert lichaam en geest. Na een beginverergering voelt de persoon zich meer in balans en beter opgewassen tegen de spanningen van het leven. Hieronder bespreek ik enkele belangrijke middelen.

Phosphoricum acidum

Dit homeopathisch middel is gemaakt uit fosforzuur, het heeft te maken met het zich afgesneden voelen van de eigen vriendenkring en de broers en zussen, in feite de peergroup. Deze mensen missen erg hun vrienden, ze proberen via Facebook of telefonisch contact te houden met hun sociale netwerk. Lichamelijke en psychische klachten: moeheid, depressief, haaruitval, hoofdpijn, diarree.

Platina

Mensen met een groot ego hebben het nodig om herkend en bewierookt te worden. In Nederland zijn ze bekend, maar in het buitenland zijn ze weer een ‘gewone’ persoon. Ze kunnen hier niet goed tegen, ze willen zich niet klein en nietig voelen. Ze kunnen in een hotel hoog van de toren blazen, willen de mooiste kamer met veel luxe en service. Lichamelijke en psychische klachten: astma, oogontstekingen,
hartaandoeningen, knieklachten, hooghartig en erg wispelturig.

Bryonia

Een middel gemaakt uit de heggerank, uit de familie der komkommers en pompoenen. De hardwerkende zakenman, vaak met broers of vader vormt hij een familiebedrijf. Altijd bezig om te werken en geld op de rekening te zetten, bang voor de komkommertijd. Erg belangrijk om voor het gezin en de familie te zorgen, mist hen erg als hij op reis is. Lichamelijke en psychische klachten: maagpijn, diarree, gewrichtsklachten, prikkelbaar, wil met rust gelaten worden.

Alex Leupen

Uit: Homeopathie Magazine HM, december 2014

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.