Lezersvraag: Is er met homeopathie iets te doen aan autisme?

Is er met homeopathie iets te doen aan autisme?Door Fernand Debats

Autisme is een van de gestaag toenemende ziekten van de moderne westerse beschaving. Honderd jaar geleden kwam het niet of nauwelijks voor. Volgens de NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme) word je met autisme geboren. Maar dat de oorzaak in onze genen zou liggen, is door genetici weerlegd. Er wordt wel gesteld dat autisme veroorzaakt wordt door het BMR-vaccin dat aan kinderen onder de drie jaar wordt toegediend.

Omstreden documentaire

Er doet momenteel een documentaire de ronde over de hele wereld, getiteld Vaxxed. Met enig zoekwerk is deze via YouTube te vinden. Het is even speuren, want de direct beschikbare versie is inmiddels van het internet verwijderd. Vaxxed is omstreden. Autoriteiten proberen her en der de vertoning te verbieden. Hierin lichten wetenschappers hun bevindingen toe en ouders vertellen het verhaal van hun kinderen die na de BMR-inenting evident neurologische klachten kregen. Het is een hartverscheurende en verontrustende documentaire.

Inenting ontstoren

Homeopathisch betekent dit dat de BMR-inenting ontstoord (opgeheven, red.) moet worden met gepotentieerd (verdund, red.) vaccin of gepotentieerde adjuvantia (stoffen die aan de vaccins worden toegevoegd). Verder moeten middelen gevonden worden om de door het vaccin in het zenuwstelsel veroorzaakte schade, ongedaan te maken. Ook dient de voeding geoptimaliseerd te worden, met name onverzadigde vetzuren om de wederopbouw van beschadigd zenuwweefsel mogelijk te maken. Er is een groep homeopaten die zich speciaal met dit probleem bezighoudt: de CEASE-therapeuten.

Fernand Debats

Uit: Homeopathie Magazine HM, februari 2018