Lezersvraag: ‘Ik reageer niet op antibiotica, wat nu?’

‘Ik reageer niet op antibiotica, wat nu?’

Door Marja Roozendaal

Deze korte lezersvraag roept gelijk een doemscenario op. Inderdaad: wat nu? Er zijn drie mogelijkheden om op antibiotica te reageren: goed, allergisch of niet meer, vanwege bijvoorbeeld resistentie. Bij een allergische reactie zijn er tijdelijke escapemogelijkheden. In het geval van resistentie is er een groter probleem.

Als homeopaat wensen we altijd dat niemand het ‘zover’ laat komen. Idealiter zorgen mensen van jongs af aan – indien mogelijk – voor natuurlijke oplossingen voor klachten en ziektes, zodat er geen antibiotica nodig zijn. Dat zien we ook vaak terug in de praktijk. Schrijnend is echter de situatie wanneer er door veel antibiotica een vaak zeer slechte weerstand is ontstaan of wellicht een resistentie. Je ziet dit vaak bij jonge kinderen, zeker als ze kort na de geboorte al antibiotica hebben gekregen.

Anders dan antibiotica vormt homeopathie met het menselijk lichaam wél een super combinatie. Met homeopathie kun je namelijk je reactievermogen reactiveren, je medicijngebruik neutraliseren, je weerstand optimaliseren. Wij homeopaten zorgen ervoor dat iemand zelf zijn klachten gaat oplossen met ondersteuning van de homeopathische middelen. Daar word je weer sterk en weerbaar van. Alleen de gezonde werking van je eigen zelfgenezende vermogen, je afweersysteem, is het antwoord op ziektes en klachten.

Geen paniek dus, maar zet alle zeilen bij om je zelfgenezende vermogen te optimaliseren zodat je de antibiotica kunt bewaren voor écht barre tijden.

Marja Roozendaal

Uit: Homeopathie Magazine HM, februari 2015