Lezersvraag: Hoe krijg ik mijn baby’tje eindelijk in slaap?

Hoe krijg ik mijn baby’tje eindelijk in slaap?Door Mireille Veninga

Het is tegen half negen ’s avonds als er via de Homeopathielijn gebeld wordt. Een moeder met een jonge baby belt onze lijn. Op de achtergrond hoor ik onrustige geluiden, afgewisseld met smakgeluidjes van een kleintje. Hoewel de eerste weken prima gingen, is de onrust bij haar dochtertje sinds een week of twee aanzienlijk. Overdag kan ze de slaap niet vatten en ’s nachts al helemaal niet; dan brult hun oogappeltje alles bij elkaar.

Vaarwel roze wolk

Zonder pardon zijn deze ouders van hun roze wolk gestort. Het baby’tje heeft het brullen inmiddels ingezet en is met niks meer tevreden. Ik hoor een driftig, overstuur schreeuwend klein mensje. ‘Het enige wat een beetje helpt, is haar in de wandelwagen leggen en over de kinderkopjes rijden!’ verzucht de moeder. ‘Maar ja, we willen ook wel eens slapen!’ Ze zijn in het bezit van een eerstehulpdoosje met homeopathische middelen en moeder vraagt zich af of ze iets uit dat doosje kan geven. Ik leg uit dat het geven van zo’n middel uit dat doosje ook zorgvuldig gevolgd moet worden door een homeopaat. Die moet immers wel weten wat de achtergrond van de onrust en het slecht slapen bij de baby kan zijn.

Wondermiddel

We kijken samen naar de mogelijkheden. Ik laat haar alvast een korrel toedienen, nadat we afgesproken hebben dat ze de volgende dag op mijn spreekuur even laat weten hoe het gaat.

Nadat ik de volgende beller te woord heb gestaan, belt ze nog even terug. Verbaasd en enthousiast tegelijk. Het meiske slaapt, gewoon in haar bedje! Of het zo snel kan werken? En ja. Een goed gekozen middel werkt snel. Had ik al gezegd dat mijn vak geweldig is?

Mireille Veninga

 

Uit: Homeopathie Magazine HM, december 2017