Lezersvraag: Hoe kom ik na ziekte weer in balans?

Lezersvraag: Hoe kom ik na ziekte weer in balans?Door Ton Jansen

Een vrouw (42) komt in mijn praktijk. Ze heeft twee kinderen: een zoon van negen en een dochter van zes jaar oud. Ze is maatschappelijk werkster bij een overheidsinstantie. Vijf jaar geleden is er borstkanker geconstateerd in haar linkerborst. Het bleek een hormoongevoelige borstkanker te zijn. De patiënt wordt eerst behandeld met pre-chemo waarna een borstbesparende operatie volgt met daarna chemo en bestraling. Vijf jaar later komt de patiënt dus bij mij in de praktijk met kanker in haar rechterborst. Het advies van de oncoloog is wederom operatie met chemo en bestraling. De patiënte had gehoord van homeopathische begeleiding door middel van Homeopathische Detox Therapie. Ze komt door deze homeopathische begeleiding het proces goed door met weinig klachten, dit in tegenstelling tot vijf jaar geleden toen zij veel last had van moeheid, pijnen en misselijkheid.

Vervroegde overgang

Na de begeleiding van de reguliere behandeling met homeopathie starten we de behandeling voor klachten die al veel langer spelen. Uit haar ziektegeschiedenis blijkt dat ze twintig jaar lang de anticonceptiepil heeft gebruikt. Ze heeft last van vaginale afscheiding, pijn bij het vrijen, een laag libido en voorheen ook van migraine vlak voor de menstruatie. Door de eerste chemo is zij echter vervroegd in de overgang geraakt en heeft zij geen cyclus meer. Haar relatie ervaart ze als liefdeloos. Ook op haar werk heeft ze het niet naar haar zin; ze moet steeds meer werken volgens protocollen. Ik start de behandeling met een dosis Carcinosinum 1M. Dit homeopathische middel wordt vaker gegeven bij mensen met een gebrek aan zelfvertrouwen en mensen die een connectie met hun diepere zelf moeten maken. Ook beginnen we met een homeopathische hormoonbalanskuur met daarbij dagelijks Sepia in een lage potentie. Acht weken lang krijgt zij eenmaal per week een hoge potentie Scandium omdat ze niet weet wat ze wil in het leven.

Een nieuw begin

Na twee maanden komt ze op vervolgconsult. Ze zegt dat zij zich sterk voelt en dat ze weet wat ze wil: ze gaat als zelfstandige aan de slag zodat ze kan werken op haar eigen manier. Na een halfjaar vindt ze de man van haar leven en gaat scheiden van de vader van haar kinderen. Dit is inmiddels enige tijd geleden en ze is nog steeds gezond en geniet volop van het leven. Door de anticonceptiepil was haar hormoonspiegel ontregeld geraakt en zij zelf ook. Door de homeopathische hormoonbalanskuur kwam ze weer in balans en dichter bij zichzelf en bij wat zij wilde in het leven.

Anticonceptiepil

Het stoppen met de anticonceptiepil kan helpen bij het aantrekken van de juiste partner. Onderzoekers van de universiteit van Liverpool waarschuwen ervoor dat de anticonceptiepil een gevaar vormt voor je relatie: als je de pil gebruikt, kies je een partner die genetisch op jezelf lijkt. Wanneer je besluit om met de pil te stoppen, verandert je geurwaarneming. Het zou dus best kunnen dat je je op dat moment niet meer aangetrokken voelt tot je partner en op zoek gaat naar iemand die genetisch anders is.

 

Ton Jansen

Uit: Homeopathie Magazine HM, mei 2018