Lezersvraag: Hoe kan ik mijn ernstig zieke huisdier helpen?

Hoe kan ik mijn ernstig zieke huisdier helpen?Door Mireille Veninga

Een vrouw belt de Homeopathielijn en steekt meteen van wal: ‘Onze poes is erg oud, morgen om vier uur heb ik een afspraak met de dierenarts. De poes heeft een ernstig gezwel achter haar oor en in haar maag. Ze heeft pijnstillers en morgen zullen we haar in laten slapen, maar nu is het avond en is ze enorm onrustig. Ze mauwt zo, probeert rond te lopen, in en uit haar mandje. Het is zo zielig. Ik heb zo’n eerste hulp-doosje, zit daar misschien iets in wat haar kan helpen?’

Rust vinden

Ik leg uit dat er inderdaad een middel in zit dat kan helpen om rustig te worden. Doordat de poes rust kan vinden bestaat de kans dat ze later op de avond of ’s nachts al zal inslapen. Dat is wel iets om rekening mee te houden. We nemen de stappen door; hoe het beste het middel te geven en in welke frequentie. Ik wens mevrouw sterkte. Afscheid nemen van een huisdier is nooit fijn.

Afscheid

Een ruime week later gaat mijn telefoon. De mevrouw van de zieke poes. Het dier was direct na het middel rustiger geworden. De vrouw heeft daarop haar kinderen uit bed gehaald, ze konden nog afscheid nemen en op schoot van de jongste is de poes rustig ingeslapen. Ze hebben haar thuis begraven onder een rozenstruik. Ik heb een mooi vak.

Mireille Veninga

 

Uit: Homeopathie Magazine HM, september 2016