Spring naar content

Lezersvraag: Hoe kan de ziekte van Pfeiffer homeopathisch worden behandeld?

Lezersvraag: Hoe kan de ziekte van Pfeiffer homeopathisch worden behandeld?

Door Alex Leupen

De ziekte van Pfeiffer is een besmettelijke ziekte die veel bij pubers en adolescenten voorkomt en wordt veroorzaakt door het epstein-barrvirus. In de acute fase is er vaak sprake van koorts, opgezette keelamandelen en pijnlijke lymfklieren in de hals. Na  deze fase blijft de patiënt vaak weken- tot maandenlang moe. De moeheid wordt veroorzaakt doordat de hersenen en de lever door het virus worden aangedaan. Typisch zijn de vermoeidheid bij het opstaan en de concentratiestoornissen op school, vaak moet men ook weer rusten na schooltijd.

 

Middelen

Homeopathie is gericht op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen, zodat het afweersysteem de virusinfectie zelf kan oplossen en de energiehuishouding wordt versterkt. Hieronder volgen enkele homeopathische geneesmiddelen, die bij de ziekte van Pfeiffer kunnen worden ingezet.

Phosphoricum acidum past bij levendige scholieren die normaliter veel contacten hebben en goed kunnen leren. Na de Pfeiffer zijn ze uitgeput, te moe om te leren. Ze hebben geen energie voor contacten en raken depressief.

Natrium sulphuricum kan worden toegepast bij scholieren die ziek worden door liefdesverdriet, bijvoorbeeld omdat een vriend of vriendin de verkering heeft uitgemaakt. Ze worden 's ochtends geradbraakt wakker, zijn vatbaar voor verkoudheden en hoesten en erg gevoelig voor vochtig weer.

Aethusa behandelt kinderen die erg in het hoofd zitten, heel goed kunnen leren. Ze hebben moeite in het contact met andere scholieren, zijn sociaal onhandig. Met dieren kunnen ze daarentegen juist goed overweg. Na de Pfeiffer zijn ze erg moe in hun hoofd en hebben ze veel moeite met leren. Ze zijn misselijk en hebben last van diarree.

 

Alex Leupen

 

Uit: Homeopathie Magazine HM, september 2016

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.