Spring naar content

Lezersvraag: Antibiotica werken niet bij mijn kat. Wat nu?

Lezersvraag: Antibiotica werken niet bij mijn kat. Wat nu?

Antibiotica werken niet bij mijn kat. Wat nu?Door Liesbeth Ellinger

In november kwam Tijgertje op consult, een zevenjarige zwarte kat, die werkelijk een uur in de wind stonk. Hij had een vieze neusuitvloei, groenig en met een bedorven lucht. Als hij nieste, rook je het door het hele huis. Hij zat te hijgen na het niezen en voelde zich duidelijk ziek. Hij kreeg een aantal antibioticakuren, maar na afloop van die kuren bleef hij deze klacht houden. Doordat hij met die neus zat, waste hij zich ook minder, en als hij het deed, verspreidde hij de viezigheid over zijn vacht. Hij zag er dan ook verschrikkelijk uit. De geur was zó erg dat de eigenaresse vond dat het niet meer ging en een alternatief zocht.

Een halfjaar daarvoor was Tijgertje aangereden. Hij was in shock, had een gat in zijn gehemelte, want zijn kaak was gebroken. Achter het oog zat een bloeduitstorting waardoor het bol kwam te staan. Het oog was ook kapot, hij zag er nauwelijks iets mee. Na het ongeluk moest Tijgertje wekenlang kunstmatig gevoed worden. Net toen de eigenaresse dacht dat hij niet meer uit zichzelf ging eten, en dat het zo niet eer kon, liep Tijgertje naar de drinkbak, dronk veel, en begon toen ook vrolijk aan zijn eten. In de tijd erna werd Tijgertje aanhankelijker en liever. Maar het niezen, dat hij al vanaf het ongeluk
deed, werd steeds erger en sinds twee maanden was er die verschrikkelijke geur bij gekomen. Tijgertje kreeg eerst, op basis van alle symptomen die hij vertoonde, Pulsatilla C30. Dat gaf alleen de eerste dagen enige verbetering van het niezen. Op Sulphur C200 bleef hij langer goed, maar ook hierop volgde een terugval.

Omdat alle klachten het gevolg waren van het ongeluk, heeft de kat vervolgens Arnica C200 gekregen. Na vijf dagen begon de stank af te nemen en stopte de eigenaresse met toediening van het middel. Toen na twee weken een lichte terugval kwam, zijn we opnieuw Arnica gaan geven. Vervolgens hoorde ik niets meer, tot ik een maand later een mailtje ontving. ‘Tijgertje niest niet meer, ruikt weer lekker naar kat, ziet er gezond uit, eist zijn dominante plek weer op. Het is geweldig!’

Liesbeth Ellinger

Uit: Homeopathie Magazine HM, februari 2015

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.