Spring naar content

Het Silicea-jongetje: verfijnd en koppig

Het Silicea-jongetje: verfijnd en koppig

Het silicea-jongetjeEen homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten van je kind. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een emotioneel beeld; wat is het karakter van je kind en welk homeopathisch middel past hierbij?

In deze editie van de rubriek ‘Kindertypes in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van het Silicea-kind. In dit voorbeeld wordt een Silicea-jongetje geschetst, maar dit middel zien we ook veel bij meisjes.

Tekst: Manon Bruins

Timide en koppig

Een Silicea-kind komt vaak verlegen de praktijk van een homeopaat binnen. Hij geeft niet makkelijk een hand en houdt zich eerst wat op de vlakte. Als homeopaat krijg je de indruk dat het een heel rustig kind is. Die schijn bedreigt een beetje, want als het kind eenmaal ontdooid is, zie je dat er een krachtige persoonlijkheid achter schuilgaat. ‘Nee’ is bij een Silicea-kind ook echt: ‘Nee’.

Computer

Een Silicea-kind is graag bezig met computers. Bouwen in Minecraft is favoriet. Hij kan urenlang met de computer bezig zijn. Maar ook Lego en Kapla zijn populair. Zolang het kind maar zelf kan bouwen, is het goed.

Details

Een Silicea-kind is goed in details, vooral rekenen en wiskunde gaat hem goed af. Hij weet snel de route ergens naartoe en ziet het meteen als er in huis iets is veranderd. Hij vindt het fijn om zijn speelgoed te ordenen. Hij houdt niet van vriendjes die wild zijn en het speelgoed overhoop halen. Alles heeft een eigen plek. Het is meestal een harde werker, wil het graag goed doen en is precies. Behalve dan met het opruimen van iets waar hij geen zin in heeft. Dan zie je de koppigheid weer terug.

Weerstand

Een typisch Silicea-kind is meestal slank en fijntjes. Hij is vatbaar voor infecties. Iedere verkoudheid pakt hij mee, en dat is ook meestal de reden dat ouders met hem naar een homeopaat gaan.

Middel kiezen

De middelen beschreven in de serie ‘Kindertypes in de homeopathie’ zijn bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Voor het uitkiezen van een passend middel voor jouw kind kun je op deze website een homeopaat raadplegen.

 

Vind hier een homeopaat bij jou in de buurt >


Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.