Spring naar content

Het Platina-kind: op eenzame hoogte

Het Platina-kind: op eenzame hoogte

Het Platina-kindEen homeopathisch middel wordt gekozen op het totaalbeeld aan klachten van uw kind. Daarbij horen lichamelijke klachten, maar ook een emotioneel beeld. Wat is het karakter van uw kind en welk homeopathisch middel past hierbij? In deze editie van de rubriek ‘Kindertypes in de homeopathie’ bespreken we kenmerken van het Platina-kind.

Door: Manon Bruins

Keizers en keizerinnen

Het homeopathische middel Platina past bij de wonderkinderen van deze wereld. Er is een gevoel dat ze een groots persoon zijn. Ze eigenen zichzelf bijna iets goddelijks toe. Er hangt een enorm charisma en zelfvertrouwen om deze kinderen heen. Ze stralen een natuurlijke superioriteit en leiderschap uit. Ze zijn buitengewoon en zeer ambitieus. De wereld is voor hen te klein.

Ouders beledigen

Deze kinderen raken eraan gewend om veel aandacht te krijgen en speciaal te zijn. Ze gaan geloven in het verheven beeld dat anderen van hen maken. Denk aan jonge filmsterretjes. Helaas zijn hun ouders maar gewone mensen. Deze kinderen zijn zo vol van hun eigen belangrijkheid dat ze hun ouders beledigend toespreken. Ze verwachten aan alle kanten geaccommodeerd te worden, daar hebben ze recht op, menen ze.

Eenzaamheid

De tragiek van deze kinderen is dat ze zichzelf zo buitengewoon en speciaal voelen dat ze zich ook alleen voelen in een wereld vol gewone mensen. Ze kunnen daar niet goed meer contact mee maken. Het is echt ‘lonely at the top’. Door het gevoel van eenzaamheid trekken ze zich nog meer terug in hoogte en speciaal zijn, waardoor hun band met anderen nog sterker onder druk komt te staan.

Lichaam

Deze kinderen zijn vroegrijp en bovengemiddeld bezig met seksualiteit en begeerlijk zijn. Onder de trots en het verheven gevoel van deze kinderen zit verdriet. Verdriet omdat hun capaciteiten verkeerd worden gezien. Niet als waardevolle mensen met veel in hun mars, maar te veel op een eenzaam voetstuk.

Middel kiezen

De middelen beschreven in de serie ‘Kindertypes in de homeopathie’ zijn bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geneeswijzen. Voor het uitkiezen van een passend middel voor jouw kind kun je op deze website een homeopaat vinden.

 

Vind hier een homeopaat bij jou in de buurt >


Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.